Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

22 September
2013-09-28 (04:34)

De stora upplevelserna ackompanjeras av ohyggliga mängder resande och väntande. Så oerhört lätt att glömma bort detta faktum när man drömmer sig bort till en annan del av världen. Fastän man vet om att vissa dagar ur upplevelsesynpunkt kommer vara tämligen fattiga känns det ändå nästintill chockartat att stänga en dag utan att ha tagit ett enda foto. Dessa transportdagar dyker upp med ojämna mellanrum och detta var definitivt en sådan där händelselös och fotobefriad dag.

Det var dags att lämna Los Angeles men mitt flyg till Las Vegas skulle inte avgå förrän långt in på eftermiddagen. Jag dröjde mig kvar på den mysiga och skuggiga uteplatsen på mitt hostel långt efter det att jag checkat ut och småsnackade med förbipasserande.

Eftersom jag hade gott om tid tog jag den tidskrävande men billigare rutten med metro och flygbuss istället för en shuttle direkt ut till gigantiska LAX, Los Angeles välkända internationella flygplats. Den här flygningen ingick inte i min Jorden Runt-biljett utan var ett kompletteringsköp gjort i efterhand. För att samla så mycket vettiga poäng som möjligt flög jag dock med American Airlines som ingår i One World och jag kan verkligen inte säga att det är ett flygbolag som imponerar. De tycks ha satt i system att överboka alla flygningar vilket skapar strul och förseningar när röran skall redas ut. Därtill tar de betalt för trådlöst nät ombord och i vissa fall även för bagage när man ska checka in (så var det för mig vilket jag inte ansåg mig upplyst om). Skräp och irriterande!

Flyget var dryga timmen försenat men jag hade ingen viktig tid att passa och tog mig lugnt igenom de massiva säkerhetskontrollerna. Tiden i luften försvann dock fort. Flygningar på mindre än en timme är ju knappt på riktigt och jag blev nästan tagen med överraskning när det redan var dags för inflygning och fastspända säkerhetsbälten. Inflygningen över Las Vegas får definitivt betecknas som dagens lilla höjdpunkt. Det hade hunnit bli mörkt och mitt ute i den kalla, nu svarta, öknen dök ett hav av ljus upp. Det var inte särdeles svårt att urskilja ”The Strip” ens på detta enorma avstånd. Det extra skarpt lysande strecket av ljus och neonskyltar formades, ju närmare man kom Las Vegas, till en fåra med höga hus och många filer med bilar i trafik. Man kunde urskilja raden med casinos på båda sidor om vägen och jag fick för första gången på riktigt en känsla för omfattningen av denna totala galenskap.

Flygplanet landade och jag var i Nevada. Den fjärde och sista delstaten på denna resa. Inga fanfarer och välkomstceremonier men däremot ett plingande och ringande från spelautomater redan på flygterminalen. Det här är en helt vansinnig plats, tänkte jag, och nobbade sedan alla försök till att sälja på mig transport med limo eller taxi till mitt hostel. Lokalbuss för 2 dollar passade min budget bättre och jag hade koll på vilken linje jag skulle åka med och vart jag skulle av.

Efter ett par kvarters vandring i mörker låg mitt hostel där, precis enligt vägbeskrivningen. Osannolikt billiga 13 dollar per natt för en säng och trevligt sällskap. Jag kände mig direkt nöjd med att ha strukit ursprungsplanens tanke att bo på hotell bara för att jag var i Vegas. Det skulle ha inneburit en känsla av ensamhet och misär men nu hade jag en trivsam bas med bra förbindelser till all action. Några timmars sömn efter en fotobefriad dag och därefter dags att erövra Vegas när den nya dagen gryr. Älskar detta!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign