Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

13 November
2013-11-17 (22:19)

Håkan hade dammsugit Lonely Planet och hade helt klart för sig vad som skulle upplevas i Otavalo; ett vattenfall, ett fågelcenter och indianmarknaden. Eftersom det enligt väderprognoserna fanns en liten risk för regn under eftermiddagen var vi några stycken som gick samman och betade av vattenfallet och fågelcentrat redan under förmiddagen.

Tre taxibilar boardades och gruppen återsamlades vid en parkeringsplats varifrån det var ungefär tio minuters gångväg till vattenfallet. Detta vattenfall var absolut inte något extra på något sätt och man kände sig färdig med utsiktsmålet redan efter ungefär fem minuter. Desto mer spännande var då det fågelcenter som byggts upp högt uppe på ett berg. Där hade man samlat ett stort antal större fågelarter med olika sorters varianter av örnar, falkar, ugglor och två stora kondorer ifrån Anderna. Just kondorerna får väl sägas vara parkens mest minnesvärda sevärdhet, inte minst beroende på deras enorma storlek och vingbredd. Efter en fågelshow gick jag upp till kondorerna igen för att försöka knäppa bilder när de sprang nedför kullen och sedan tog en kortare flygtur. Jag ställde mig på en mur vid buren och väntade. Plötsligt tog en av kondorerna sats och började flyga rakt emot mig. Efter att ha knäppt en bild blev jag, trots staketet emellan mig och fågeln, så rädd för den stora varelsen som seglade rakt emot mig att jag trillade ned från muren. En holländare som stod på andra sidan buren var den enda som såg fadäsen och han fick sig ett riktigt gott skratt.

Lunchen intogs inne i Otavalo och därefter traskade vi runt på den berömda indianmarknaden under eftermiddagen. Marknaden är ett riktigt färgskådespel och den perfekta platsen att plocka på sig dukar, filtar, mössor, armband och liknande med indianmönster. För min del som reser runt i ett helt år och har begränsat med utrymme i väskan är dock den typen av shopping mer eller mindre utesluten.

Tanken var sedan att vi skulle äta en extremt upphaussad jordgubbspaj som Håkan läst om i Lonely Planet och uppsnacket runt denna paj hade pågått i ett helt dygn. Tyvärr var stället siesta-stängt när vi väl kom dit och istället virrade vi runt ute på staden en längre stund i jakt på ett alternativt fikaställe. Sökandet ledde till sist till att vi köpte på oss fika och slog oss ner på en lång bänk i en park och njöt av den sköna eftermiddagssolen.

Jag unnade mig en riktigt rejäl eftermiddagstupplur på hotellet och hakade sedan på ett stort gäng som gick ut och åt. Mest av allt kommer jag nog komma ihåg Otavalo som platsen där jag hittade mina krafter igen efter den krassliga veckan. Äntligen kunde jag känna mig som en i gänget på allvar och åter njuta av min stora drömresa – så ofattbart skönt och befriande!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign