Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Update 3
2004-08-23 (22:46)
Hej igen!

Ni som avskyr ord som fantastiskt, makalöst och otroligt skall sluta läsa nu. De sista dagarna har varit helt sanslöst sinnessjuka och jag tvivlar på att de någonsin går att toppa. Lite allmänt innan dagboken först:

Hälsan:

- Fortfarande förkylt men något bättre.

Elektroniken:

- Återigen en påminnelse om att jag inte kan ta emot telesamtal och SMS.

Telefonen är kaputt så sluta klaga på att jag är dålig på att svara. Lite svårt att gissa när ni messar... ;)

Supporterligan:

1 Holland (Rockar fortfarande mest).

2 Sverige (Veckans raket, otroligt många svenskar har kommit ner till friidrotten, mer om detta nedan).

3 Australien (Fortfarande starka men tappar när simningen tar slut).

Dagboken:

18 aug

Precis som jag antydde gick vi på pingisen på kvällen. Första riktiga svenskklacken hade slutit upp och det vart en liten besvikelse att Jörgen förlorade sin singel så snabbt. Men...det som hände sen slår det mesta av vad jag upplevt i idrottsväg. In på banan spatserar gamle farbror JO, spänner blicken i världstvåan Ma Ling och fullständigt sopar honom av banan. Kinesen vart helt vettskrämd och den svenska klacken ägde pingishallen. Vi smög oss ner allra längst ner och i setpauserna drog vi igång raketen för en pingishall i extas. Hur häftigt som helst! Brorsan zoomades tydligen in i TV hela tiden och han fick väl 10 SMS på fem min från folk som tyckte att han skulle sätta sig ner...Några av er såg på bilden jag skickade ifrån DN att jag körde med silbrillorna (patenttillverkade av Lengan och Söder). En fotograf låg på rygg och följde mig i två set sa jag hade väl blivit lite besviken om det inte blivit någon bild alls av det hela.

19 aug

Sen natt men vi tvingade oss upp för att kolla på pingisdubbeln som förlorades mot danskarna. Ganska många svenskar på plats den dagen också.

För att kunna se pingisen skippade vi förmiddagens bågskyttepass men på eftermiddagen stack vi iväg och sa herrarnas semifinaler och finaler. Arenan var gamla Panathinaiko-stadion byggd 400 eKR där OS hölls på 1800-talet. Häftigt men nästan helt befriat från skugga. Tyckte lite synd om australiensaren i semin som tangerar det olympiska rekordet och ändå inte når finalen eftersom konkurrenten gjorde samma sak och vann särskjutningen.

Detta blev den första vilokvällen, friidrotten skulle ju börja tidigt nästa morgon.

20 aug

Olympiastadion och Carro lekte med konkurrenterna redan på morgonen. Till hennes höjdhopp urartade allt. Massor med svenskar lyckades ta sig in på de närmast sörjandes platser och plötsligt hade uppåt 500-600 svenskar bildat en jätteklack vid höjdhoppskortsidan. Varmt men kul.

Kort siesta följdes av nytt friidrottspass. Inne på området blev brorsan av med sin biljett och stack till JOs pingiskvart istället. Därav kom det sig att bröderna på kort tid befann sig i TV från två olika arenor.

Jag hade först en jättedålig plats men lyckades med några väl valda bluffar, iklädd peruk och silbrillor ta mig in på kortsidan rad 4 precis bakom pågående höjdhoppskval. Satt bredvid Kristiansson och systrarna Kallur. Kallurtöserna tog bilder på mig - de är ju rätt söta.... Jag zoomades in i jumbotronen och fick massor av ryggdunkar. Tydligen zoomades jag in i TV också och Yannick Tregaro sa något om att jag borde ta av mig brillorna om jag skulle se något. Skitsnack! Hann med att intervjuas av den brasilianska sportkanalen också och förklarade att OS "so far is a disaster but everything will change very soon". Den analysen satt ju klockrent skulle det snart visa sig. En bra kväll.

21 aug

Heldag på friidrotten. Kändes underbart att äntligen kunna heja fram ett guld. Hur mycket svenskar som helst på plats, kändes snarare som Ullevi än Aten.

På kvällen hittade vi till svenskbaren och det blev en sen natt i sällskap med Peter Jihde (som jag gav ett rött kort), Albert Svanberg och Lasse Frölander.

22 aug

Slitna tog vi oss upp på morgonen och begav oss till pingisarenan på chans. JO i semi kändes tillräckligt stort för avbruten nattsömn. 60-70 pers jagade biljetter i hettan utanför men till sist hade vi fått tag på de eftertraktade plåtarna. Vi trängde oss in i mitten av den svenska klacken och stämde in i pek-ramsan "Ping Pong kung - riktig kung". Nu hjälpte det inte och förlusten var ett faktum. Lite tungt.

Efter siestan var det så dags för resans på förhand största höjdpunkt, friidrottsfinalkvällen med Holm, Olsson och 100 meters finalen. Det var väl inte så att man blev direkt besviken...

Vi satt högt uppe bakom höjdhoppet (som vi såg mkt bra) men det var svårt att följa tresteget. Sverige var åter väldigt dominerande på läktarna. Man satt bara och rös och upplevde svensk idrottshistoria. Jag saknar ord.

Efter de svenska gulden var det dags for 100 meters finalen. Här lyckades arrangörerna klockrent med att bygga upp stämningen med musik till handklappning. Vid starten tystnade världen för en sekund, därefter skottet och sen tusentals fotoblixtrar. Har alltid fantiserat om hur det skulle vara att uppleva detta på plats men det var faktiskt ruggigare än jag någonsin trott.

Efter Olssons medaljcermoni badade hundratals svenskar i OS-fontänen. Sydney-flashbacks med små grodorna och hela kittet. Tur att jag som alltid här nere hade mina surfarbadshorts på mig. Man ville liksom att det aldrig skulle ta slut. Vilket kaos. Snabbt hem för ombyte och sen svenskpuben. Vi var hemma på hotellet 06.25 i morse. Nytt OS-rekord.

23 aug

Såg JOs bronsmatch på TV och efter förlusten begav jag mig hit till Internetcaféet för att rapportera till Er. I eftermiddag blir det tvättning i handfatet och ikväll, ja vem vet, nu blev det ju ingen svenska i dambrottningsfinalen som vi hade tänkt så vi får väl försöka komma åt damernas semi i fotboll på någon TV.

Kommande program:

Lite osäkert då man får vara flexibel då svenskchanserna dyker upp. Vi har friidrottsbiljetter till imorgonkväll iaf.

Annan höjdpunkt:

När Mange fastnade i securitykontrollen, genomsöktes av k-pistbeväpnad vakt och det visade sig att hans ryggsäck innehöll en kvarglömd nagelknipsare...

Rickard - lyrisk reporter/supporter på plats

PS Kanske hinner jag med en rapport till innan vi åker hem men den här gången lovar jag inget. DS

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign