Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

15 Januari
2014-02-11 (03:33)

Trots allt vandrande under gårdagen bestämde vi oss för ännu en stadsvandring - det är trots allt det bästa sättet att upptäcka en stad på och ger dessutom värdefull vardagsmotion. Två av Buenos Aires mest betydande kvarter hade ringats in på kartan och det såg ut att bli en riktigt lång promenad. Jag valde ändå flip flops eftersom den rådande värmeböljan förvandlar alla försök till bruk av vanliga skor till ett olidligt varmt fotsvettsinferno.

Dagens första mål var den moderna argentinska kulturens centrum - rikemanskvarteret Recoleta. Snacket gick om att vi borde springa på så kallade "paseaperros" vilket är professionella hundrastare som i extremfallen rastar uppåt 15 hundar samtidigt. De vi mötte hade dock som mest fyra till fem koppel.

Stadsdelen var rätt tråkig och kändes som en anonym europeisk storstad. Mitt inne i Recoleta hittar man dock stadens förmodligen främsta turistattraktion vilket är den fascinerande kyrkogården "Cementerio de la Recoleta". I denna necropolis vilar generationer av Argentinas elit i egna kapell stora som kolonistugor. Matilda konstaterade att de minsta gravkapellen nog ändå var större än hennes lägenhet och ovanpå dem ståtade nästan alltid stora svulstiga skulpturer. Det är storslaget, pampigt och annorlunda men samtidigt lite färglöst eftersom kyrkogården är blomsterfri.

Mest fotograferad på kyrkogården är Evita Perons grav. Det finns ingen skyltning dit men genom att följa turistmassorna i rörelse i denna ministad i staden hamnar man där förr eller senare.

I samma riktning som Recoleta men en bra bit längre bort (lärde vi oss den hårda vägen) ligger Palermo som mest är känt för sitt restaurang- och nöjesliv. Efter den långa promenaden i en allt mer galen värme var stadsdelen i vårt tycke lite av en missräkning. Nu skall det ju tilläggas att vi anlände strax före eftermiddagssiestan och att dessa kvarter nog gör sig bättre kvällstid. Vi kände oss åtminstone fullt nöjda efter ett italienskt restaurangbesök och lämnade då Palermo i en taxi.

Efter lite vila på vårt hostel för min del och en kortare shoppingrunda för Matildas del var tanken att vi skulle bege oss iväg på en tangokurs på kvällen men tiden rann iväg och orken tröt vilket till sist resulterade i ett ganska lamt besök på Burger King istället för intensiv passionerad dans. Här kastade vi oss verkligen mellan ytterligheterna bland reseupplevelser: Het argentinsk dans eller sunkig snabbmat man kunde käkat hemmavid och vi väljer det sistnämnda...

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign