Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

18 Januari
2014-02-12 (11:54)

Buenos Aires anses av många vara världens bästa partystad och detta hade mina rumsgrannar verkligen tagit fasta på. Med ojämna mellanrum dundrade de in i sovsalen, mer eller mindre onyktra, under hela natten. De sista festprissarna var tillbaka 06:30 och strax därefter steg jag upp, duschade av mig svetten från den varma argentinska natten och fortsatte skriva. När frukosten dukades fram klockan åtta var bara jag och en äldre australiensare på plats - alla andra sov av sig festnatten.

Egentligen hade jag ingen lust alls att prata med någon men tyckte lite synd om den äldre mannen och lät honom framföra några stadstips till frukostkaffet som jag kanske skulle kunna ha nytta av senare i veckan.

Efter frukosten återerövrade jag en dator och satt och skrev tills jag insåg att kön började ringla sig lång bakom mig. Under gårdagens korta promenad i kvarteret hade jag fått syn på det café jag fastnat så för när Matilda och jag gått förbi tidigare i veckan och det blev dagens självklara bas för skrivandet.

Jag slog mig ner på uteserveringen med skrivblocket och beställde in en toast och en öl samtidigt som jag lät minnet vandra tillbaka mer än fem veckor till alla upplevelser i Bolivia. Normalt sett brukar jag ha allt i huvudet men eftersom jag glidit så långt efter med uppdateringarna hade jag tagit hjälp av Matilda och skrivit ner några stödord per dag vilket var till ovärderlig hjälp nu.

Timmarna gick och det mest dramatiska som hände var att jag beställde in ytterligare några öl samt flyttade in till den luftkonditionerade lokalen inomhus när middagshettan blev för påträngande. Så värst många andra kunder hade inte caféet och den snygga servitrisen kunde lite engelska så ibland avbröt jag skrivandet för att småsnacka med henne. Tyvärr kände hon ingen lokal datorexpert som kunde hjälpa till med min kraschade maskin - samma negativa besked som tjejerna som jobbade på mitt hostel hade gett samma morgon.

Ett av tipsen jag fått från den gamle australiensaren på morgonen var att köpa billig frukt i en liten butik i vårt kvarter och tillreda en fruktsallad. Nu hände det faktiskt, äntligen, efter ett evighetslångt stopp på fiket! För första gången under denna resa lyckades jag tillaga någon form av maträtt i ett hostelkök. Jag kände mig sjukt nöjd, hälsosam och ekonomisk på samma gång och uteslöt inte helt framtida repriser. När folk passerade förbi mig där jag satt i matsalen och tryckte ner en jätteportion med fruktsallad nickade jag allvarligt åt dem för att visa att det här minsann var en kille som vet hur man tar hand om sig själv och sin reseekonomi. Några nickade allvarligt tillbaka men ingen gav berömmande kommentarer eller ryggdunkar vilket jag verkligen hade förtjänat.

På kvällen lyckades jag ännu en gång erövra en av de två datorerna och fick en lätt glädjechock när jag upptäckte att Matilda var online. Abstinensen var uppenbarligen extrem. Hon satt på tåget till Karlstad från Stockholm och hann med att rapportera att hemresan hade gått bra samt att det var mörkt och kallt hemma i Sverige innan hon klev av tåget. När hon kommit hem fortsatte vi chatta fastän folk köade till datorerna. Jag tyckte jag hade rätt att bryta mot oskrivna hostelregler och hålla fast i min dator i timmar just den här gången.

Framåt midnatt var det fortfarande så varmt att det inte gick att gå till sängs utan att drabbas av värmeslag. Lyckligtvis hittade jag en bok på svenska i bytesbiblioteket och slog mig ner på den något svalare balkongen där den argentinska nattens ljud fick ackompanjera mitt läsande tills långt in på småtimmarna.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign