Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

26 Januari
2014-02-19 (02:29)

Ur nästan ingenstans förvandlades resan tillfälligt till en sol- och badsemester. Jag tog lite extra sovmorgon efter frukosten och när det sedan blev för varmt uppe på taket kravlade jag ner därifrån och i ett par badbrallor.

De flesta andra hade begett sig ner till havet för en morgonpromenad men jag hade siktet inställt på poolområdet på campingen för att kunna varva det ljuva livet med lite författande samt wifi-åtkomst som jag ju ändå hade betalt för. I väntan på att poolrensarna skulle bli färdiga med sitt morgonjobb passade jag på att ringa till Matilda igen innan jag slog mig ner i en vit plastliggstol.

Under de följande tre timmarna fick jag inte mycket annat gjort än solande samt korta minidopp för att svalka den varma huden. Lunchen bestod av den mycket spartanska delikatessen pizzakex som sköljdes ner med cola.

Efter detta uppsöktes skuggan under eftermiddagen eftersom jag inte hade orkat smörja in mig med solkräm. Solförutsättningarna hade varit mycket mer rimliga här än längre norrut men det fanns ändå en klar risk att jag hade bränt mig - ett generellt intryck ifrån Sydamerika är att solen alltid är skarpare här än man vill tro.

Vid den här tiden började folk leta sig in till poolområdet ifrån stranden och jag varvade småprat i skuggan med eget filosoferande. Dagens enda frågeställning att ta ställning till var vad man skulle välja att grilla på kvällen - då vet man att man lever ett enkelt liv.

Det var också extremt stor humor när två busslaster med svenskar stod och hängde på låset till den lilla campingbutiken för att köpa kött till grillningen efter siestan. Inte helt oväntat var nästan alla svenskar på plats i god tid före den anslagna butiksöppningstiden som nog mer var att betrakta som en indikation än ett exakt faktum. Till slut slog dock butiken upp dörrarna och det blev smått kaotiskt runt den lilla mannen som stod i charkdisken.

Jag fick med mig ett par fina korvar till grillstunden som snyggt kunde kombineras med de tillbehör Catherine rört ihop. Under den trevliga måltiden togs ett kollektivt beslut av Pelle-bussens resenärer att sova utan takpresenning för att vi på allvar skulle kunna njuta av den härliga stjärnhimlen.

Iochmed detta längtade man snart ner i sovsäcken. Det är dessutom sjukt lyxigt att sova på taket under den här resan eftersom alla får plats på varsin madrass. Jag hamnade på madrassen bredvid bygg-Elins och vi låg och småpratade en lång stund och tittade på södra halvklotets vackra stjärnhimmel. Sömn under bar himmel en stjärnklar natt måste vara något av det vackraste och mest rogivande som går att uppleva!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign