Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

25 Februari
2014-03-17 (05:40)

Med nästan alla fåglar utflugna ur buren i Santiago var det overkligt lugnt och stilla på hotellet. Det passade mig alldeles utmärkt med några händelselösa dagars batteriladdning i Santiago innan det åter skulle vara dags att vända blad och skriva nya resekapitel ute i Stilla Havet och under hela förmiddagen satt jag i en fåtölj på andra våningen och skrev dagbok för mig själv.

Elin hade hakat på Johan och Matilda för att spana in ett museum och ta en vända på stan så när det började kurra i min mage vid lunchtid gjorde jag det väldigt enkelt för mig och traskade över gatan till bensinmacken och köpte torra trekantsmackor.

Egentligen var min plan därefter att fortsätta sitta och skriva på hotellet men jag fick istället lust att röra mig bort mot Internetcaféet för att kolla av läget i världen. Det visade sig dock vara stängt och istället traskade jag lite planlöst vidare in mot city. Vid presidentpalatset knäppte jag en obligatorisk turistbild men i övrigt lallade jag mest bara runt för mig själv och kollade läget. Santiago är inte världens mest spännande stad i mina ögon men det är alltid lite kul att spana in folk på gågatorna.

En idé som dök upp i huvudet var att leta efter ett par pocketböcker att bläddra i inför mina kommande lata dagar i Söderhavet. Jag frågade mig fram och hamnade efter en liten stund i ett helt kvarter fyllt av bokhandlare. Så funkar det ju på många ställen i världen och då inte minst i Sydamerika - affärsidkare av samma typ samlas i egna små kluster. Endast en av bokhandlarna saluförde dock engelskspråkiga böcker till kraftiga överpriser och mängden titlar lämnade mycket övrigt att önska så något bokköp blev det aldrig.

Istället började jag se mig om bland bakgatorna efter ett Internetcafé och fick ganska snabbt napp. Stället var modernt och fräscht men det stora molnet med rökelse som fyllde lokalen var kanske något överdrivet. För att fördriva tiden satt jag och slösurfade på boendealternativ på Cooköarna och hittade ett par intressanta uppslag som skickades över till Matilda som dök upp online efter en timme. Jag höll mig kvar i lokalen tills stanken av rökelse blev alldeles outhärdlig och vandrade då tillbaka till hotellet.

Matilda och Johan hade pratat sig väldigt varma för en köttrestaurang mindre än ett kvarter ifrån hotellet som de hade besökt någon dag tidigare så Elin och jag beslöt oss för att hänga med dem på ett återbesök. Jag beställde in en Bife de Chorizo vilket är mycket populärt i Argentina och Chile och fick in ett så tjockt köttstycke att man knappt kunde sluta munnen runt den möra härligheten. Enligt min kalkyl var detta förmodligen mitt sist besök på en riktig sydamerikansk köttrestaurang och det var definitivt en av de bästa köttbitarna jag ätit under det senaste halvåret.

Denna kväll var det lite lugnare på kollot vilket förmodligen berodde på att Clas och Nellie varit iväg och rastat sig själva på en heldagsutflykt och nu var lite trötta. Innan lampan släcktes låg jag och funderade på om det fanns något i Santiago jag ville få gjort under min sista heldag i staden men kunde egentligen bara komma på den indiska restaurangen som jag bestämde mig för att sikta mot igen nästa kväll som en avslutning på min långa sydmerikanska fastlandsvistelse.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign