Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Expedition Australien Part VIII
2000-09-20 (20:05)




Det är skoj med skoj!

Så brukade en äldre dam som jag mötte dagligen i hemtjänsten för några år sedan säga. Visst hade hon alldeles rätt för sig. Just därför, för att uppleva mer skoj alltså, har jag nu spenderat ytterligare pengar på OS-biljetter.

Jag och Hasse (mycket lustig norrlänning) törstade så mycket efter en medalj att vi beslöt oss för att gå på Archery (bågskytte) idag och se Sveriges egen Robin Hood, Magnus Petersson från Angered, skjuta hem den guldmedalj han så snöpligt missade i Atlanta. En handfull andra svenskar hade fått samma briljanta idé och tillsammans med dessa hejade vi fram Mange till en seger i kvartsfinalen. Det satt hårt inne men Peterson hade bättre nerver än koreanen och såg ut som en given guldkandidat. Så hände det som inte fick hända i semin - förlust mot amerikanen. Nåväl, tänkte vi, bronspengen lär han ju fixa - holländaren såg ju mycket svag ut i sin semi. Icke alls skulle det visa sig och vi fick lufsa iväg från bågskyttearenan med svansen mellan benen. Jag måste säga att bågskytte var en mycket positiv överraskning, tror aldrig jag har varit med om en sådan nervpers som kvartsfinalen innebar tidigare. Dessutom var det rätt kul att få uppleva en guldmedalj för hemmanationen LIVE, ramsan som jag rapporterade om i förra mailet ekade om och om och om och om igen...

På bussen tillbaka till Olympic Park (bågskyttearenan ligger ett par hundra meter utanför de övriga arenorna) snackade vi med den gamla hjälten från vinter OS i Calgary 1988 - Tomas Gustafsson. Han berättade att han numera jobbar för IOK, att han inte fick plats i OS-byn och därför fick bo på hotell inne stan samt att han var lika besviken som vi över att det inte blev någon medalj for Angereds-Magnus.

Imorgon har jag ett stressigt OS-program. Uppstigning kl 06.00 på morgonen och tåg ut till sjöarna utanför Penrith där jag och Hasse skall njuta av billig olympisk rodd (10 dollar = ca 55 bagare). Vi hoppas bland annat på att Maria Brandin skall glädja oss med en fin insats i sitt semifinalheat. Därefter blir det tåg till andra ändan av stan (Darling Harbour). Bara någon timme efter det att rodden slutar börjar nämligen herrvolleybollen som vi också har biljetter till imorgon (tror att matcherna var Italien-Argentina och Ryssland-Korea). Efter volleybollen blir det sedan att skynda hem till storbilds-TV:n i Parramatta för att se Tessan simmma hem en OS-medalj (tror att hon bara mörkade formen precis som Popov på 100 fritt).

Efter morgondagen (den 21:e) är det handboll den 22:a och 24:e, friidrott den 25:e, LANDHOCKEY(!)(billigt) den 26:e samt semifinaler och final + bronsmatch i handboll kvar på mitt olympiska program.

Simningen är, trots bågskytteguldet, den idrott som får överlägset mest uppmärksamhet här nere (tätt följt av velodromcykling faktiskt). Australien har haft enorma framgångar i simbassängerna trots att några förväntade guldmedaljer gått om intet (inte minst ikväll där den förväntade segerdubbeln uteblev på 200 m rygg och Klim missade medalj i Frölanders finalrace på 100 fritt). Trots att Australien för tillfället ligger tvåa i den totala medaljligan tycks dock de tokiga australiensarna vara smått besvikna. Man hade tydligen räknat med medalj i alla möjliga sporter, även sådana där vi utomstående visste att de var chanslösa på förhand typ männens fotboll och basket (de är visserligen inte utslagna ur basketen ännu men det går trögt).

Det tråkiga med att befinna sig i ett land med så duktiga atleter är att de totalt struntar i alla andra länder. Jag kan tänka mig att Frölander var ganska upphaussad hemma i Sverige inför finalen på 100 fritt tidigare ikväll, här nämndes han inte ens i förhandssnacket (vilket med facit i hand visserligen var helt rätt). Jag bönar och ber om att man skall bättra sig när friidrotten kommer igång...Maurice Greene var tydligen ute och gled med en snygg bil på Bondi Beach idag enligt säkra kallor - det är fler än vi som upptäckt den stranden tydligen.

Jag tror att jag avslutar detta massmail med ett insidertips. Vad som än skrivs i tidningarna hemma skall ni veta att snacket i OS-byn rör sig kring två ytterligare riktigt klara svenska guldchanser (detta enligt Thomas Gustavsson samt två svenska volontärer som hjälper OS-svenskarna med lite småärenden). Det är handbollsgubbarna och Kajsa som skall göra det, allt annat vore en oväntad bonus.

Som ni säkert förstår är jag fullt upptagen de här dagarna med OS och har därför väldigt ont om tid att svara på individuella mail. Tack ni som skickar och skäms på er ni som låter bli (Gunne nu får du väl ändå skärpa dig - är jag inte värd ett enda mail eller!!!).

Glöm inte, det är skoj med skoj, hälsar

Rickard (eder egen OS-reporter)

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign