Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

14 Mars
2014-03-29 (03:49)

Ovädret bröt ut på riktigt under natten. De försiktiga lätta duggregnens och småskurarnas tid var förbi och nu var det ett riktigt hederligt tropiskt kalasoväder som satte sina klor i Bora Bora. Regndropparna smällde som hammarslag mot takplattorna i plast och vinden ven så att det stod härliga till. Jag låg vaken en bra stund och njöt mitt i natten. Det finns få saker i livet som är mysigare än ett riktigt brottaroväder när man själv är trygg under ett tak.

På morgonen var jag kanske inte lika uppspelt när det fortsatte regna. Vi fick skjuta vår kajaktripp på framtiden för miljonte gången i ordningen och nu var det nog bara till att konstatera att den sannolikt inte alls skulle bli av. Till nästa dag hade vi bokat en båtutflykt och dagen därefter skulle vi lämna Bora Bora.

Man kan tjata ihjäl sig om saken men det är onekligen en annorlunda upplevelse att sitta inregnad i paradiset. Tänk om jag hade varit här på bröllopsresa och lagt en förmögenhet samt en massa tid på att komma hit och möttes av detta väder! Nu kändes det ändå rätt ok att sitta under taket på uteplatsen och lyssna till regnet, spana från vår udde ut mot vågorna som slog in mot korallrevet och läsa en pocketbok. Men det är klart att jag ännu hellre skulle velat ha fint väder.

Det regnade inte konstant och vid ett uppehåll mellan skurarna förflyttade vi oss till lunchstället med myggor och bitande djur i sanden. Vi beställde båda in tonfisk med ris och blev sedan strandsatta när regnet åter tog fart. Jag har nu på ett par veckor konsumerat mer tonfisk än jag tidigare gjort under hela min livstid. Rätt nöjd med den bedriften!

Under eftermiddagen lugnade vädret ner sig betänkligt och jag passade då på att låna Elins snorklingsutrustning för att kolla in området med koraller precis vid pensionatuddens spets. Det var som att stoppa ner huvudet i ett saltvattensakvarium! Fiskar i alla regnbågens färger och dessutom en del intressanta koraller. Precis utanför ytterdörren! Eftersom området var ganska grunt och stenigt körde jag snorklingen stillastående. Trots att jag inte rörde mig särskilt mycket fanns det tillräckligt mycket fiskar att kika på för att snabbt slå ihjäl nästan en timme innan regnet åter tilltog.

Vi hade förmånen att ha kommit till Bora Bora precis i slutspurten av de underhållande lokalvalskampanjerna och varje gång man stack näsan utanför dörren kunde man vara säker på ett möte med valarbetare. Mycket kraft plöjs in i att klä sympatisörerna i partiets färger samt beväpna dem med flaggor och banderoller som det viftas flitigt med från var och varannan bil. Med en dryg vecka kvar till valet var vår bedömning att de blåa nog låg riktigt bra till och hade många sympatisörer men att även de röda och de vita tycktes vara partier i medvind. Lokalborna själva tycktes måttligt intresserade men verkade ändå alltid hälsa artigt på en förbipasserande valarbetare och låta denne bjuda på några slagkraftiga argument till varför just dennes partifärg var den bästa. Om nio dagar väntade folkets dom.

Fransyskan i det tysk/franska paret hjälpte oss med att sätta på ugnen på kvällen. Tack vare hennes heroiska hjälpvillighet med livet som insats kunde vi värma upp de färdiga skinkpajer som inhandlats till kvällsmat. Tjecken satt och berättade om sitt arkitektyrke och sin specialisering på bensinmacksdesign till maten. Ena minuten ville han få det till att det var extremt komplicerat bara för att i nästa sekund hävda att han kunde rita upp en ny färdig bensinmack på trettio minuter. Mycket knepig typ den där herren! Frustrerande nog hade han bokat in sig på samma båttur som oss nästa dag så det var bara till att vänja sig vid sällskapet.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign