Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

24 Juni
2014-07-04 (20:37)

Regn, grått och trist. Befinner man sig i en riktig storstad kan man alltid bränna tid genom att gå på museum, en föreställning eller någon annan typ av inomhusaktivitet när himlen öppnar sig men i Söderhavet blir det snabbt mördande tråkigt. Dessutom kände jag mig så färdig med Tonga som jag skulle kunna bli och anledningen till att dessa dagar fanns i mitt schema, som ju annars brukar vara ganska välfyllt, var att jag vid flygbokningarna hade velat vara så flexibel som möjligt med datumen inför bokningen av kajakturen och därför hade gett landet lite extratid.

Kaffe är alltid en bra tröst och jag passade på att ta en riktigt stor kopp på Friends under tiden som jag körde Skype med Matilda. Det var definitivt det mest positiva med de här dagarna - att jag ändå lyckades få till videodejter med min framtid hemmavid som alltid tycks kunna få mig på gott humör vilket är ett mycket lovande tecken inför framtiden. Den här morgonen lyckades Matilda faktiskt inspirera mig till att laga någon form av mat senare under dagen vilket lät som en vettig budgetaktivitet nu när jag ändå hade precis all tid i världen.

Nu är det dock så att ett besök i en affär på Tonga är ett tämligen deprimerande äventyr. Om en vara man tänkt sig alls går att finna är det allt som oftast storpack som gäller. Inte så sällan kan det vara helt omöjligt att hitta så till synes självklara saker som pasta och ris eftersom de största butikernas kanske sex hyllor fullständigt domineras av kakor och burkkonserver. Vissa importerade varor är dessutom helt till att glömma beroende på prislappen och ett bra exempel på detta är ett paket ost som jag aldrig sett för ett lägre pris än åttio kronor och då var ostbiten ändå rabatterad beroende på kort datum. Denna dag hade jag dock tur som för första gången hittade pastasås och dessutom ett paket med pastaskruvar som vägde mindre än tre kg.

Tant Sela fick öppna konservburken med pastasås åt mig eftersom någon konservöppnare inte fanns att tillgå i mitt kök och sedan råkade jag av misstag hälla i hela burkens innehåll i kastrullen. Problemet med detta är att jag nästan tvångsbetingat måste äta upp all mat och eftersom pastaportionen dessutom var riktigt rejäl slutade mina enkla kockäventyr med magknip vilket ledde till att den tänkta löprundan efter pastaladdning fick skjutas upp en dag.

Istället tog jag tag i mina flygbokningar efter att tvätten hade hämtats. Detta var dagen då Tuvalu (som inte var med i min ursprungsplan utan ett relativt nyligen påkommet sidospår) definitivt ströks ifrån denna resas lista på grund av prislappen. Istället blir rutten fram till Brisbane, som nu är färdigbokad, Tonga-Fiji-Kiribati-Nauru-Fiji(igen)-Vanuatu-Australien. Inrikesflygen i Australien samt hemresan ingår i min Jorden Runt-biljett sedan tidigare så den enda lilla special-twisten som eventuellt återstår under veckorna i Australien får jag återkomma till då.

Så var det då den här eviga kampen med att inte tappa mark i dagboksskrivandet. Det usla vädret förde naturligtvis med sig att jag hade mer tid än vanligt till att författa och fastän jag själv tyckte att jag var lat med skrivandet knaprade jag sakta men säkert in på nutiden och när jag laddade upp två dagboksposter under eftermiddagen innebar detta också en ny rekordnotering för 2014 eftersom jag nu bara låg åtta dagar efter verkligheten. Nöjd med detta lät jag dagboken vara under kvällen och läste istället bok i min alldeles egna sovsal och dödade på så vis de sista timmarna av ännu en av dessa väntans dagar i Nuku''alofa.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign