Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

09 Juli
2014-07-16 (01:05)

Så såg det då äntligen ut som att jag skulle få se min första hela match under Fotbolls VM. För en nörd som mig som faktiskt såg matcher live på plats både i Japan (2002) och Tyskland (2006) är det naturligtvis anmärkningsvärt att jag hittills bara hade lyckats se två halva matcher på TV och så här i efterhand irriterar det mig faktiskt lite att jag inte lyckades få till en smartare rutt så att jag var i Australien eller på Nya Zeeland under själva mästerskapet och kunde se ett antal matcher. Eller ännu bättre; på plats i Brasilien...

Jag hade fått höra att man lyckats streama de senaste matcherna på Barefoot Lodge och även om buffrandet tidvis varit störande påstods det att kvalitén var tillräckligt bra för att det skulle vara värt att bänka sig. Trots att pannkakorna var tillbaka på frukostbordet blev jag inte så långvarig där utan skyndade istället bort framför TV:n för att få en så bra sittplats som möjligt.

Om man nu bara ska se en hel match under ett mästerskap är det väl lika bra att välja den som kommer bli absolut mest ihågkommen? Tysklands lek med (och fullständiga kross av) hemmanationen Brasilien i semifinalen kommer för alltid att vara inskriven i fotbollshistorien som den kanske största kollektiva kollapsen någonsin och fastän att slutsiffrorna skrevs till ofattbara 7-1 kändes det egentligen som att Tyskland bara gick på halvfart. Det var en riktigt stor uppvisning.

Fortfarande något tagen av den tyska massakern gav jag mig på att snorkla vid stranden bakom min hydda eftersom det nu var nästan vågfritt och dessutom syntes ett par andra simmare ute i vattnet om något oförutsett skulle inträffa. Undervattensakvariet på den här sidan av ön var mil bättre än det jag kikat på under gårdagen och höll väl även en hygglig klass i jämförelse med många andra snorklingsvatten jag utforskat under de senaste månaderna.

Huruvida det var av snålhet eller rent principiella skäl vet jag inte riktigt men när jag fick höra att lunchen inte ingick i mitt paket vägrade jag betala extra för mat och tryckte istället tjurskalligt i mig min sista nödmat i form av kakor och kex innan jag för sista gången fick lyssna till avskedslåten som framförs av personalen på nästan alla resorter i Yasawas. Mina timmar i denna ögrupp var nu räknade och snart befann jag mig på färjan söderut. Det kändes lite vemodigt att lämna detta enkla liv i en vacker miljö som mer än något annat handlar om att bli matad mest hela tiden. Vill man åka på en exotisk solsemester och saknar resesällskap skulle jag nog vilja påstå att Yasawas är den optimala destinationen eftersom upplägget med gemensamma måltider och utflykter är väldigt socialt.

I kön för att komma av båten sprang jag på en holländare som jag hade hängt med en del på Beachcomber och vi tog den fria transferbussen tillbaka till hostelkvarteren vid stranden utanför Nadi där jag åter checkade in på Bamboo. Jag fixade ett par snabba ärenden på nätet och tryckte i mig kvällsmat innan jag tog tag i ännu en av dessa miljoner ompackningar man tar sig igenom under ett år ute på vägarna. Nästan all min packning för tillfället var smutstvätt eftersom jag inte hade tvättat på två veckor och i övrigt låg fokus på att få ner vätskor i den stora väskan. Flaskan med rom som jag hade köpt inför båtluffen var fortfarande oöppnad och fick följa med vidare ut i världen, någon gång någonstans borde jag ju ändå orka med en fest kan man ju tycka?<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign