Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part V
2008-08-11 (15:11)

Har varit ute och cyklat idag. Bokstavligen. Avstånden i Peking är rejäla och i värmen är det därför omöjligt att ta in staden till fots. Det är normalt sett en kombination av metro och taxi som gäller, om man inte gör som miljoner kineser (och jag) och sätter sig på cykelsadeln.

Kryssade självsäkert fram mellan husraderna och bockade bl a av Den Förbjudna Staden på "must-see"-listan. Var inne och snurrade en del i hutongerna också - de gamla bostadsområdena som fortfarande finns kvar. Kan inte underhålla med någon nära-döden upplevelse eftersom cyklingen faktiskt gick strålande. Att man sedan hamnar vilse hela tiden eftersom allting ser likadant ut, vägarna heter samma sak och folket här är sämre än något annat folkslag på engelska - det hör liksom bara till upplevelsen.

Gårdagen är en riktig klassiker som jag inte kunde rapportera av ordentligt kl 04:51 på morgonen pga tokonykterhet där mitt i natten. Begriper faktiskt inte att jag lyckades logga in på sidan alls men...jag hade ju tom lyckats klämma in ett nytt ok textstycke och fixat html-kodningen utöver det material jag skrivit tidigare under dagen! Resten av rapporten ger er lite mer kött på benen kring vad det var som hände en sjuk natt i Peking.

Inför handbollen mellan Danmark och Egypten minglade jag runt i det danska supporterlägret, drack öl och byggde broar. Man uppskattade mitt initiativ med tröjan och med all OS-rutin jag ändå har i ryggen var det inga problem att bluffa sig in på bästa läktaren där det samlats en dansk klack. Helt ok antal danskar på plats och i slutet av thrillern var det riktigt livat på läktaren. Jag skrek med i de danska ramsorna vilket gav uppskattande nickar ifrån dem som visste att jag var en infiltratör. De får vara nöjda med poängen, mina danska bröder. Spelet imponerade inte alls och klacken har fortfarande en lång bit att vandra innan de ens påminner om oss på handbollen i Sydney.

Det hade rapporterats om ett silver i cykling och vi bestämde oss för att medaljen skulle firas på JO Waldners bar här i Peking. Jag satte mig i en taxi direkt efter handbollen och började leta efter stället. Efter sex, kanske sju taxibyten, en öl-mellanlandning på den danska puben som jag råkade springa på i regnet, massor med desperat vandrande och allt mer upphetsade sms ifrån baren hittade jag fram. Lengan hade tillverkat silvermedaljer och jag fick snabbt på mig min och sen satt vi där själva vid ett bord, jag, Lengan, Emma, Oraklet och...JO Waldner himself. Gamle lao wa tycktes trivas med sällskapet och drog massor med minnen från karriären, stories om honom och Jörgen, rankade prestationer, kommenterade andra idrottare och var riktigt trevlig. Efter någon timmes snack lät han även Lengan vinna några bollar mot honom i pingis innan JO själv krävde att vi skulle ta med honom vidare på fortsatt silverfest.

Vi trängde in oss i en taxi och hamnade lustigt nog på danskpuben. Stället hade blivit ganska folktomt men vi slog oss ner i en soffgrupp med några danskar och röjde vidare. Här börjar det bli rätt dimmigt, vi var alla rejält upphetsade av det som pågick och intaget av rusdrycker var större än det borde varit. Så småningom KRÄVER The Evergreen Tree att vi ska ta honom till nästa ställe. Ut igen i ösregnet när klockan var mer än 04:00 och någonstans i jakten på taxibilarna där i ösregnet tappade vi bort Sveriges kanske främste olympier i modern tid. Åkte hem till hotellet istället och undertecknad ställde sig som sagt i kö till hotellets enda dator för att kunna rapportera direkt hem till ER!

Imorgon beger vi oss troligen ut till skyttet på vinst och förlust utan biljetter. Jag har en Olympisk Utmaning att tänka på och Hakan Dahlby är ett av våra stora guldhopp. Missa inte rapporteringen från detta i nästa lägesrapport!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign