Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part VII
2008-08-13 (10:17)

Life as a rockstar! Det är bara så sjukt. Ibland säger jag lite skämtsamt hemmavid att jag lever lite väl mycket rockstjärneliv när andra går på IKEA och köper viktiga gardiner och blommor. Men här, här LEVER jag rockstjärneliv! Damfotbollen igår var något av det mest extrema jag varit med om.

Efter att ha kämpat en bra stund för att få en Sverige-Kanada biljett fick jag till sist tag på en kinesisk familjefar som ville sälja för 200 pengar. I security-checken sprang jag ihop med Percy Nilsson igen och vi fastnade båda. Percy fick lägga 10 min på att övertyga en nitisk vakt om att hans medhavda godisbit till frugan faktiskt var just godis. Till sist fick en tjej som jag tror är dottern demonstrativt sätta tänderna i godsaken. Då lossnade det.

Innanför grindarna var det bara att leta efter största folksamlingen för att finna resten av gänget. Hittade dem i fotoblixtregnet och rättade mig in i ledet. Tjejerna är helt tokiga. De skriker och kommer hoppande fram till en och kramas och vill vara med på bild. Inte en och en utan i drivor. Det hela blev till sist så absurt att jag tog fram en kamera och började fotografera dem som fotograferade oss. Känner mig som värsta rockstjärnan på besök, helt sanslöst.

Jag var absolut enda västerlänningen på hela min läktarsektion och ganska snart var jag en större sevärdhet än matchen som pågick. Hela halvtidspausen gick åt till att krama kinesiskor, skriva autografer och posera, posera, posera... Efter matchen överfölls jag av en kvinnlig volontärarmé på 70-80 tjejer som alla ville ha sin egen bild när de hölls om av den för dagen blåkladde mannen i hatt. Matchen då? överraskande bra spel, minns med rysningar hur usla damerna var när vi kollade på bronsmatchen i Aten med det här var mil bättre.

Efterfesten på JO:s bar. Jag som alltid brukar håna obskyra communities har upptäckt att man själv håller på att bli en del av en sådan. Vi bestämde där och då att JOs pub blir svenskbaren på årets OS. Visserligen kör puben i samarbete med Sjömanskyrkan det Skandinaviska Cafeet dagtid (fanns även i Sydney och Aten) vilket gör att det traskar runt lite präster mitt i festen men det får duga. En kärngrupp håller på att bildas och vi bestämmer var festen är. Så får det bli...

JO var också på plats och körde lite sponsorgrejer. Han blev grymt orolig när vi skulle sticka vidare till Holland Heineken House och lämnade över sitt nummer så att vi kunde ringa/messa om det var bra. Stackars JO, tungt med förpliktigande uppdrag... HHH låg lite avsides detta mästerskap men det är inget snack om vilket land som åter är bästa supporternation - Holland. Ett känt holländskt band lirade och festen var såklart galen som alltid. Priserna på dricka vart dock extrema jämfört med det man vant sig vid så vi bestämde oss för att dra vidare till danskpuben.

På parkeringen utanför HHH träffade vi en upprörd JO. "Va f-n har ni inte ringt för, satt ju där och väntade på samtalet så att jag kunde hänga på!". Därefter fick han syn på en vacker holländska och försvann i ilfart bort över den mörka parkeringsplatsen.

Danskpuben bjöd på en del återseenden med kontakter som knutits tidigare här under spelen. Förstod att jag gjort rätt i att inte nyttja min handbollsbiljett mellan Danmark och Sydkorea. De håller på att floppa rejält som favoriter, de danska herrarna. På förhand mycket oväntat för mig men efter att ha sett deras öppningsmatch är jag inte förvånad.

Lyckades ta mig upp ur sängen innan städerskan väckte mig den här dagen. Packade ihop prylarna och dumpade dem på rum 303 hos Lengan & Emma. Sedan blev det bostadsjakt. Ingen större dramatik, fick napp på första stället. Men, nu är det slut på lyxen, delar rum med fem andra turister för ca 3 000 spänn under resten av OS, en klar prisskillnad mot de ca 14 000 som gamla stället ville ha. Boende är tämligen oväsentligt på en resa av det här slaget, man ska liksom bara sova där.

Sen blev det stressigt. Skulle ta mig till handbollsmatchen mellan Sveriges damer och Sydkorea. Taxin körde dock mer fel än vanligt och efter ca en timme i taxi där vi stoppat volontärer, poliser, fotgängare och en massa annat löst folk för att fråga om vägen gav jag upp. Chaffisen fick dumpa mig vid Fågelboet (friidrottsarenan) där jag istället jagade lite biljetter till andra evenemang. Shoppade boxning till ikväll för en hundring, man kan ju liksom inte befinna sig en hel dag på OS utan att se sport!

Ni har väl sett i albumet att de första bilderna finns uppe på sidan? Mer kommer förhoppningsvis framöver. Tills dess får ni hålla tillgodo med torr text!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign