Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

28 November
2016-07-13 (16:12)

Så var dagen till sist kommen då den långa hemresan skulle inledas. Vi checkade ut ifrån hotellet och lämnade våra backpacks i receptionen. Precis som föregående dag inledde vi med en frukost på en restaurang i anslutning till Pavillion innan affärerna utsattes för en avslutande attackraid. På shoppingschemat stod bland annat superfräcka Superman & Batman dräkter med mantlar till mina två systersöner som jag hade kikat ut redan första dagen i Kuala Lumpur. Väl inne i butiken kunde jag dock inte hålla mig ifrån att inhandla en cool Batman t-shirt till mig själv också...

Under de tidigare dagarna i huvudstaden hade vi inte vid något tillfälle så länge solen varit uppe lämnat de behagliga luftkonditionerade gångarna som sammanbinder många av de centrala shoppingställena men den här sista dagen kände vi oss lite extra crazy och satte våra fötter på en utomhustrottoar. Följden av detta blev att vi hittade till en stor Sephora-butik där Matilda kunde säkra julklapparna till sina två systerdöttrar i form av två stora sminkboxar. Personalen bad oss lämna in passen och återkomma lite senare för att få dokumenten som berättigade oss till att få tillbaka momsen på köpet och vi fortsatte vår upptäcktsfärd under solen i ytterligare ett tjugotal meter.

Det blev nämligen snabbt väldigt varmt att befinna sig utomhus i den höga luftfuktigheten och det var en tämligen stor befrielse då vi fick syn på en avlång inglasad luftkonditionerad bar placerad mitt i gångstråket. Vi fastnade där en stund, gled vidare och hamnade i en galleria som inte hade särskilt spännande butiker men däremot ett mycket intressant café målat i tilltalande himmelsblå färg som jag lurade med Matilda till. Vem i hela världen kan tacka nej till belgiska våfflor med smält nutella? Jag har då inte den motståndskraften. För att få kaloribomben att riktigt explodera valdes dessutom milkshake som dryck. Himmelskt!

Efter godsakerna hämtade vi upp sminklådorna, kvittona och passen i Sephora-butiken, stack tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor och hoppade sedan in i en taxi ut till flygplatsen. Mycket tid under shoppingrundorna hade lagts på att få de dokument som berättigade oss till att återfå momspengarna på alla klädköpen. Därför såg vi på flygplatsen noga till att först köa för att i en specialkassa få kvittona sammanställda till ett enda masterkvitto med viktiga specialstämplar och sedan köa i en annan kassa för att få ut pengarna.

Med detta avklarat återstod endast att invänta vårt flyg till Doha. Under väntetiden summerade vi våra intryck av Kuala Lumpur och kom fram till att vi egentligen kanske inte visste så mycket. Det hade mest blivit shopping och god mat i diverse gallerior. Vi kan dock glatt rekommendera staden för just detta ändamål och befinner man sig där ska man absolut inte missa att åka upp i Petronas Towers. Önskas en annorlunda restaurangupplevelse rekommenderas också Dining in the dark. För nöjesliv och goda drinkar fungerar precis de kvarteren där den restaurangen är belägen också utmärkt!

Vi kanske inte helt är som vanligt folk för vi längtar nästan aldrig hem när vi är ute och reser, inte ens när hemresan inleds. Stämningen tycks alltid bli lite tryckt och butter oss emellan när verkligheten liksom börjar knacka på dörren. Vi hade lämnat en superfin och lång sensommar då resan inleddes men visste nu att vi i princip återvände till vinterväder. Den första snön hade exempelvis redan fallit över hela Sverige. Det kändes inte alls bra och två långa flygningar samt en hel natts väntan i Doha gjorde inte direkt utsikten för de närmast följande timmarna bättre. Det skulle bli ett tungt dygn.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign