Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part VIII
2008-08-14 (18:09)

En mongol mot en lirare som jag tror kom från Burundi. Inte helt säker. Att det var lätt flugvikt 46 kg och boxning vet jag däremot bestämt. Det där är också en del av OS, sporterna som man ignorerar fullständigt hemmavid men som ändå kan föräras med ett besök om andan faller på. Lite Olympic Spirit, en häftig arena och ett par öl - då går nästan vad som helst att svälja!

Annars var min stora höjdpunkt på boxningen när den enormt fete amerikanen, med pins fästa över hela kroppen, som satt på bänkraden framför plötsligt brakade igenom stolen. En armé på ca tio funktionärer rusade fram och bad om ursäkt men jänkaren vart fortsatt vansinnig. Ytterligare en ursäktsdelegation försökte lugna honom utan framgång. Uppenbarligen är de Olympiska stolarna inte dimensionerade för 150-kilos kolosser från over there. Jag satt där och kluckade av skratt på första parkett och bara njöt av showen.

Fantastiskt nog lyckades jag återfå mina cd-skivor vid boxningsutgången som securityn plockat på sig på vägen in. Förmodligen trodde de att jag tänkt propagera for "Öppna Landskap" och berätta om hur vi grävde guld i USA för hela boxningsläktaren? Jag fastnar alltid i securityn och det är alltid nya saker det är fel på.

På JO:s pub fick jag iallafall spela skivorna. Communityn kompletterades igår när de berömda "hattkillarna" plötsligt kliver in på puben. Dessutom dök Lina som också var i Aten upp. Hon hade gift sig för tre dagar sedan och förlade självklart bröllopsresan till OS. Kan inte begripa varför min nygifta syster inte gjorde samma sak!

Man är som ett vandrande administrationcenter här. Två OS-bilagor, två mobiltelefoner, en hemsida och massor med diskussioner och övervägningar. Kvällens snackis var huruvida man nästa dag skulle bege sig till tenniskvartsfinal (dubbel), satsa på en svenska som förmodligen borde gå långt i skeet, lägga en förmögenhet på att komma in på den svindyra simningen och heja på Nystrand på 100 fritt eller dra till brottningen.

Jag och Oraklet valde brottningen och beslutet firades på The Den. Ja, beslutet firades faktiskt så länge att vi fick hoppa över morgonpasset och satsa direkt på finalpasset. Mer om denna svenska idrottsklassiker kommer imorgon då det förresten lutar åt damhandboll följt av dubbeltennissemi.



<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign