Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part X
2008-08-16 (20:19)

JO skulle säkert säga att vissa dagar är det bara nätrullare som faller ner på fel bordshalva. Så var det idag. Vi hade nästan räknat hem ett medaljregn men så blev det ju inte alls.

Inledde dagen med att bege mig iväg till kaoset på svarta börsen och syssla med trading. Folk rev och slet i mig och mina biljetter och på fem minuter hade jag sålt av två friidrottskvällar, ett försökspass i friidrott och ett pass med brottningsfinaler för dryga fyra gånger inköpsvärdet. Kanadensisk TV intervjuade mig om hur förhandlandet gick och efter väldigt mycket möda lyckades jag till sist ropa hem en tennisfinalbiljett för hela avansen.

Det blev taxi i ilfart ut till roddstadion som verkligen låg mitt ute i ingenstans 1,5 h bort. Där stod jag nästan helt ensam på en öde parkering och jagade eventuella extrabiljetter som folk tagit med sig. Hemifrån har det ju regnat in lovord om denne Karonen så denna givna medalj ville man ju inte missa. Men så höll det på att bli. Strax före loppets start knackar dock en australiensare mig på ryggen och skänker en gratis roddbiljett. Snabb taxi till rätt ingång och en rusch upp på läktaren räddade min närvaro under loppet som man ju helst inte vill kommentera. Norskt guld och svensken jumbo. Usch!

Efter en lång taxifard tillbaka mot stan kunde vi bege oss in på tennisen. Jag upptäckte att en liten klack höll på att bildas och rusade snabbt över hela läktaren och intog min plats. Knappt hann matchen börja innan messen började regna in. Störst var helt klart att jag numera även får TV-tid nere i Sydafrika!

Det var väldigt varmt och jag var klädd i blå t-shirt. För att dölja de LP-skivor som då ovillkorligen bildas i armhålan nu när man äntligen intog sin rättmätiga plats i tv-sändningarna fick jag hålla min flagga framför mig hela tiden så att man gjorde sig TV-mässig. Ett i-lands problem modell större!

Matchen i sig var väl egentligen inte så mycket att diskutera. Schweizarna var klart bättre. De stjäler allt ifrån mig nu, dessa joddlare. En stal min syster, en fotbollsklubb från Basel stal vår mest lovande fotbollsspelare och Federer plockade ifrån oss ett efterlängtat guld. Visst var det en sekvens efter den svenska setvinsten när vi på läktaren började vädra en mirakelvändning och vi lyckades då också få igång en acceptabel verre av Raketen. Men det var egentligen aldrig riktigt nära, tyvärr.

Vi fick väldigt mycket uppskattning av spelarna efteråt och mycket uppskattning av kungen och Silvia under matchen. Det får man ta med sig, att någon uppskattar det slit det innebär att flänga fram och tillbaka genom en kaotisk stad och skrika sig hes. Bussen iväg från arenan körde naturligtvis helt vilse och en halvtimme efter att vi klivit på var vi tillbaka vid arenan igen. Trodde då att det var helt kört att få iväg dagens blogginlägg men skam den som ger sig. Helt slut är jag inte än! Nu blir det dock att bege sig tillbaka hem för lite vila. En viktig morgonmatch i handboll mot Brasilien väntar imorgon och där behovs min hesa strupe!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign