Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part XIII
2008-08-19 (18:07)

Det börjar bli riktig rutin nu. Jag är på TV och Sverige misslyckas. Ikväll är det förmodligen dags igen om TV4-killarna hinner överföra inslaget (lite tveksamt om de fixar det). En besviken Rickard visar då eventuellt underkläderna för hela svenska folket för att visa hur han hade rustat för fontänbad. En kioskvältare så god som någon på vanlig Rickard-TV-tid, dvs 19:00 på TV4. Men det är klart, hade varit roligare om det blivit ett reportage om vårt guldfirande istället för gravöl, vilket var tänkt från början.

Annars är det senaste dygnet bara fyllt av sportsliga motgångar. På friidrottspasset igår fick jag på bortre långsidan se Kallur snubbla sig ut ur OS och en stund därefter presterade Musse lite under förväntan. Det man får ta med sig är istället vilken oerhört fräck arena Fagelboet är. Nästa gång ni kommer till Peking bara måste ni dit och kolla. Kanske inte så åskådaranpassad dock, enorma mängder trappsteg att gå i och det blir otroligt varmt därinne.

En hel del dramatik var det också bakom kulisserna inför inslaget. TV4 ringde mig efter att Sanna snubblat bort sig och var superstressade. Hela klippet fick redigeras om eftersom allt snack och all uppbyggnad var kring eventuella två guld dagen efter på friidrotten och nyhetsreportrarna ville ha säkerställt att inte Holm också kunde missa finalen. Mycket av intervjun med mig gick ut på detta så det var kul att jag fick lite egen TV-tid ändå.

Idag fick man en ny kniv i ryggen på handbollen. Inte ens nära. Vi hade samlat ihop en riktigt fin klack och inför matchen låg skrällen i luften men istället fick man alltså lida ett nederlag mot Norge av alla länder.

Sen friidrotten. Det känns bara tomt. Jag hade biljett till fel sida av stadion och fick jobba rejält för att lyckas bluffa mig in på rätt sida av arenan. Till sist satt jag dock på en riktigt fin plats på en kinessektion i höjdhoppskurvan och där hade jag lugnt räknat med att få ropa in en medalj, kanske tom guld. Men icke. Så bra som ryssen såg ut så hade det nog aldrig blivit tal om guld men ett nytt silver kunde vi väl ändå fått? All möjlig cred till Wissman som gör en jätteprestation och tar sig till final som vit i sprint på OS. Jag var lyrisk i Sydney när Kronberg gjorde samma sak men idag var det svårt att känna glädje.

Efter Wissmans lopp kastade vi oss in i en taxi och åkte till JO:s. Ett sönderstressat TV4-team gjorde intervjuer med mig, Emma och Lengan samt filmade när vi hånades av norrmän. Vi får som sagt se om det hinner komma med, jag har iaf gjort mitt bästa för att linslusa mig in i de svenska vardagsrummen igen.

Imorgon byter jag nation och går på Danmark-Kroatien i handboll. Danskarna vinner ju guld och sånt och det vill man ju vara med på/om. Vi svenskar har det verkligen jobbigt här borta och mobbas konstant av övriga Norden. Nästan så man vill åka hem, men bara nästan!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign