Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part XIV
2008-08-20 (15:25)

Sommarpalatset. Dit flydde kejsaren när hettan och kaoset i Peking resulterade i ett behov för en timeout. Dit flydde jag idag. Det fanns ett behov av att ladda batterierna. Av en omstart. Av att börja om på nytt.

Sommarpalatset är väl inte direkt ett palats utan snarare en park som omger en stor sjö med en drös tempel och broar insprängda i landskapet. En plats dit man tar sin älskade eller sin hemliga älskarinna. Själv tog jag med mig en ryggsäck fylld av motgångar och dåligt självförtroende och det dröjde flera timmar innan jag kunde känna att man var på tårna igen. Men känslan kom tillbaka där i idyllen. Allt var möjligt igen.

Annars var det ett väldigt enkelt beslut man tog där på morgonen. Sverige har noll guld och Danmark har två. Självklart klär man sig då i de danska färgerna! Det finns gränser för hur mycket psykningar man klarar av att ta ifrån sina nordiska grannar - bättre då att konvertera och försöka fuska till sig framgång.

Väl framme på arenan laddade jag stenhårt i den danska communityn. Hittade två supersöta danskor som inte ville något hellre än att måla rödvita flaggor på kinderna på den förvirrade svensken. Jag tog en central plats i klacken, skrek på Kasper og di andre drengerne och gav verkligen allt. Men icke - det vilar en förbannelse över min närvaro här och efter en spännande handbollsthriller stod man åter på förlorarnas sida.

Det spelade ingen roll att jag fick fri öl av mina danska bröder hela kvällen - jag kände mig knäckt ändå. Härmed ber jag om ursäkt till hela Danmark - jag skulle aldrig ha visat mig på arenan. Sorry!

Förstod på sms-rapporterna hemifrån att inslaget på TV4 kom med igår. Har inte sett det själv men det kommer väl en tid nar man orkar titta på eländet och kanske nästan kan uppskatta att man förekommer mer frekvent än statsministern på de nationella nyheterna.

Imorgon har jag en friidrottsbiljett till kvällspasset. Kanske försöker jag även komma in på pingisen för att ge min gamle hjälte Jörgen lite stöd, kanske inte. Förlorar han så vet ni att jag var där... Nu blir det gravöl med mina danska vänner på The Den!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign