Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Förord
2002-05-17 (22:35)

Grattis! Du tillhör den utvalda skara som får ta del utav små glimtar av mitt liv under den kommande månaden. Om allt går som planerat kommer Du att vid två till tre tillfällen få ett antal utdrag ur min resedagbok. Förutsättningarna för att detta skall fungera är självfallet att jag orkar hålla igång och författa samt att jag får tillgång till Internet.

Ni som tog del av utdragen från Australien anar vad det här handlar om. Betraktelser av det stora och det lilla, kulturkrockar och frustration men också oförglömliga minnen som jag tycker att Ni har gjort er förtjänta av att ta del utav. En kort sammanfattning av vad som skall hända kanske kan vara på sin plats:

- 2 veckor i (Syd)Korea varav en i Seoul med boende hos en av mina allra bästa vänner Fredrik "Fedde" Karlsson samt en veckas "bussluffande" ute på landsbygden.
- 2 veckor i Japan där Sveriges tre gruppspels VM-matcher i fotboll skall beskådas samtidigt som det är meningen att man skall hinna med Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Osaka, Nara, Mt Fuji, åka Shinkansen mm.

Övrigt värt att veta:

* Resesällskap = Mathias Rickman. Södertäljebo som valde bort Scania för Securitas, tog omvägen via Ronneby för att slutligen(?) hamna på glamorösa Västtrafik i Götet. Sveriges enda SSK-supporter?

* Fedde = Se text några stycken ovan. Från Skurup via Ronneby, Sydney, Ronneby igen, Hawaii och därefter till Seoul. Blir tillsammans med kanonfyndet Susan förälder inom två månader. Jobbar på ett amerikanskt bolag i världens tionde största stad.

* Avresa = Lördag då flyget går från Arlanda, åker dock upp till Tälje redan under fredagen.

* Mest saknad = Bettina. Såklart!

* Utstyrsel på matcherna = GulBlå-randiga höga hattar och gula t-shirts.

* Ramsa på matcherna = "In med Zlatan."

* Resans motto = "Livet är en väg kantad av överfulla kylskåp - det gäller bara att våga öppna dem för att kunna ta del av allt det goda" / Den vise Allan Svensson i TV-serien "Svensson Svensson".

Hoppas ni finner utdragen ur min resedagbok läsvärda. Om jag missat någon som ni tycker borde få mina mail får ni gärna vidarebefordra dem.

Resfebriga Hälsningar

/Eder alldeles egna reporter från Fotbolls-VM - Rickard

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign