Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Rumble in Da Jungle - Prolog
2009-07-10 (00:27)

Det här äventyret inleddes under det årliga adventskaffet hos farmor. Brorsan lanserade Jordanien som sitt drömresmål, väl medveten om att man kan sälja in vilket absurt äventyr som helst till mig bara man är entusiastisk och jag satte nästan kaffet i halsen av upphetsning. Vi spånade snabbt loss och föreställde oss själva likt beduiner iklädda palestinasjalar ridandes på hästar och kameler över en ändlös öken för att upptäcka bortglömda ruinstäder. Jag var så helsåld på idén att jag var tvungen att logga in på ett Internetcafé redan på vägen hem och googla lite info på vårt tänkta framtida resmål.

Några veckor senare tilltog oroligheterna i regionen, eller som brorsan sa; ”man vill ju helst inte bli skjuten på sin semester”. Dessutom tog brorsan ett jobb som omöjliggjorde den tänkta trippen här i sommar. Men hos mig var resedjävulen återuppväckt och när jag satt hemma en kväll och surfade råkade jag ramla in på Rosa Bussarnas hemsida och hitta just den här resan som låg helt perfekt tidsmässigt. Dessutom har jag alltid vetat att jag någon gång skulle besöka de mytomspunna bergsgorillorna - varför inte i år? Eftersom jag mognat och blivit mer vuxen på senare år höll jag på avtryckarfingret i ett helt dygn efter reseupptäckten på nätet innan jag bokade och betalade in handpenningen. ”Reglerad spontanitet förlänger livet” - där har ni mitt nya livsmotto!

Jag har ”preppat” rejält den här gången. Pluggat afrikansk geografi och historia, tagit oändliga mängder sprutor och för första gången i resekarriären har det roddats med ett seriöst reseapotek. Dessutom ska det noga understrykas att jag är otrogen mot mina gamla hederliga reseideal - att åka på en förchartrad buss rimmar illa med bilden av Rickard som en independent die-hard-traveller men jag har lovat mig själv att ge det här en chans.

För ett par veckor sedan Blocketshoppade jag en Netbook för att kunna föra resedagbok på bussen. När tillfälle ges under resans gång kommer jag att ladda upp rapporterna på hemsidan vilket innebär att det stötvis kommer att dyka upp massor med ny läsning om mina äventyr i mörkaste Afrika. Hoppas det blir underhållande att följa!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign