Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Rumble in Da Jungle - Etapp 1 - Malmö-Arlanda
2009-07-10 (14:47)

Jag är sjukt svag för flygplatser. Få saker slår känslan av att traska runt i en miljö där alla är på väg till något. För vissa betyder utropen till Toronto, Peking och Buenos Aires semester, för några hägrar ett viktigt affärsmöte och en ganska stor andel är på väg hem till de som verkligen betyder något. Den inledande scenen i feelgood-rullen Love/Actually fångar just det här och fokuserar särskilt på ankomsthallen på Heathrow som säkerligen är en av världens mest glädjefyllda platser.

Själv landade jag på Arlanda för några timmar sedan och är verkligen på väg mot något. Just här, i detta ögonblicket, är det viktigt att stanna till och bara njuta - nu när allt kul är så nära inpå. Jag har gott om tid till njutning för planet går inte förrän ikväll. Men vilken destinationsort man ligger inne med! Addis Abeba! Inte många destinationer härifrån matchar när det gäller exotisk lyskraft och då är det ju rena rama civilisationen i jämförelse med resans slutmål Kigali (huvudstaden i Rwanda) som jag är framme vid runt lunchtid imorgon.

Inga missöden eller större händelser att rapportera om än så länge. Nettan ställde upp med skjuts ut till Sturup och sällskap till frullen. Började också knapra malariatabletter här på morgonen och hoppas nu att jag inte misslyckas på samma sätt som i Laos då jag efter en halv karta insåg att jag av misstag hade stoppat i mig vanliga Ipren som låg kvarglömda i necessären från en tidigare resa.

Min stora undran nu är naturligtvis vad det är för figurer man ska tillbringa de närmaste veckorna med. Den ideala rosa boskapsuppsättningen torde se ut ungefär så här:

75% söta skolfröknar och bankkassörskor
10% hyggligt vanliga snubbar med intressen som påminner om mina
10% helgalna partyanimals som sätter fart på övriga resenärer
5% kufar med riktigt udda specialintressen

Fram tills flyget går tänkte jag dricka öl, flytta runt lite i aktieportföljen, följa Tour de France och svara på några mail. Nästa livstecken blir alltså från Rwanda efter två Ethiopian Airlines flighter - strax börjar det på riktigt!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign