Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A Maple Leaf Mission - 14 Feb
2010-02-15 (03:43)

Om man har kört slut på kärleksbensin är det gratis att fylla på borta på Robson Square. Ett stort gäng tjejer och killar står med handmålade "Free Hugs" skyltar och många av de förbipasserande tar tillfället i akt och unnar sig en stor varm alldeles gratis OS-kram. Ett av många härliga skådespel man kan följa i en stad där alla tycks ha någon form av gyckel att erbjuda besökarna. Jonglörer, eldslukare, trumslagarpojkar, statygubbar, maskeradgubbar, folk utklädda i hamsterdräkter(!), musikanter - både dugliga och sådana som spelar hellre än bra, dansöser - ja vart man än vänder blicken i folkhavet finns någon som med ett leende försöker visa upp vad just de är bra på.

Det här har varit en helt fantastisk dag, inte minst beroende på att det varit den första med blå himmel och vårstämning. Därför känns det helt ofattbart att det två timmar bort hållits skidskyttetävlingar i vad som i svensk media beskrivs som väderkaos. En härlig dag av det här slaget kändes det faktiskt helt ok att semestern till trots slå sig ner på Starbucks och jobba i ett par timmar och man måste ju verkligen fascineras i hur många mail folk lyckas producera på tre arbetsdagar (ons-fre). Mycket lättare att inse hur absurt det är när man befinner sig på avstånd. Nåväl, hamburgare, korvar och hinkar med majonäs ska ju forslas ut även när ett OS pågår.

Gårdagskvällen inleddes med ett litet fiasko. Efter att ha tagit ett Sky Train ganska många stationer bort möttes vi av beskedet att HHH endast var öppet för holländare denna kväll. Faktum är att jag genom åren nog blivit vägrad inträde på HHH minst lika många gånger som jag lyckats komma in så beskedet var inte direkt överraskande. Istället stack vi till Malones som körde hårdrockskväll med liveband och provade oss igenom drinklistan.

...och idag på morgonen, OS största mysterium! Instucket under dörren fanns ett Happy Valentines Day-kort med en handskriven hälsning. Tyvärr är handstilen klurig så det har inte gått att tyda alla ord vilket bara spär på konspirationsteorierna. Har någon av oss, eller båda(?), fått ett kärleksbrev? Eller är det hotellägaren Frank som försökt sprida allmän kärlek till alla sina gäster? Eller är det måhända Franks assistent (som vi gett smeknamnet Skuggan) som blivit beordrad att sprida kärlek till hotellgästerna? Eller är det någon som på ett svårbegripligt ironiskt vis försöker påpeka att vi är alldeles för högljudda? Utredningen pågår för fullt och jag ber att få återkomma om något nytt framkommer.

Nu har vi precis ropat in Kanadas första guld i spelen (herrarnas puckelpist) nere på ett av stamhaken. Rapporten skrivs färdig här i sällskap av en öl och en burgartallrik samtidigt som folk jublar och applåderar (och ylar faktiskt!) åt nationens förträfflighet. Imorgon blir det till att kika på damkronorna som möter Slovakien. Förmodligen tämligen medioker underhållning men det kan vara ett bra sätt att möta upp med kul folk.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign