Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A Maple Leaf Mission - 23 Feb
2010-02-25 (03:57)

Vi åkte över till damernas skidskyttestafett helt utan förväntningar med tanke på hur segt det sett ut för svenskorna under mästerskapet. Inför OS hade man förväntat sig att det framförallt skulle bli medaljregn över Helena och ACOZ och med tanke på att de vunnit en stafett i världscupen i år vore det normalt sett upplagt för medalj. Under natten hade sämre väder kommit in över Whistler precis som prognosmakarna förutsagt så det var inte längre läge för t-shirt längs staketet. Mulen utsikt, mulet väder och lite avslaget således. Visst hopp tändes dock efter en fin inledning och vi hade faktiskt fortfarande klart medaljläge inför sista sträckan men den enorma press Helena utsatts för inför OS har troligen satt sig mentalt och hennes skidåkning ser både spänd och ansträngd ut. Istället nya medaljer till bl a Ryssland och Tyskland som så många ggr tidigare när vi kämpat oss uppför berget till längdåkning och skidskytte. Vi fick nöja oss med en hedrande femteplats som för bara något år sedan varit en jätteframgång men som nu kändes tämligen futtigt.

Efter den traditionella efter-OS-våfflan på norska kyrkan i Whistler tändes nytt hopp när det gäller svensk vintersports framtid. Vi hyrde längdskidor och gav oss ut i spåren på en kuperad 2 km-sträcka runt en sjö och de videofilmade rapporterna från de norska åskådarleden talade i termer som "A new star is born" och att alla världens nationer bör se upp i Ryssland om fyra år. Det var faktiskt mitt livs längdskidåkningspremiär och med bara två vurpor i backarna får väl insatsen betecknas som godkänd. Var det måhända det första uppbyggnadspasset inför Vasaloppet 2011 som genomfördes här i Kanada? Kanske.

Utmattad efter fyspasset tog jag en rejäl eftermiddagstupplur efter att vi säkrat biljetter till morgondagens hockeykvart mellan Sverige och Slovakien nere i Vancouver. Det gör lite ont att missa bobpasset som man verkligen sett fram emot att uppleva på plats men så är det med OS - events krockar och val måste göras.

Hela kvällen kännetecknades annars av uppladdning inför det kommande kanondygnet med herrarnas längdstafett och kvartsfinalen i hockey. Vi höll oss mest till Upper Village där vi försökte forska mer i den nördiga älg-historien som tydligen vevats främst i websändningarna på SVT. Vi sitter ju inne med en del inside information runt Jonas Karlssons försök att urarta en hel djurart och nu har vi också hittat den omtalade restaurangen trots alla de dimridåer som lagts ut. Vår OS-adminincentral hemma i Sverige gick bärsärk på nyheterna och tycktes oförmögen att rapportera vettig OS-fakta i nästan två dygn efter att ha belagts med munkavel. Kvällen avslutades förresten på en trång schysst pub med trubadurer och det var uppenbart att något stort låg i luften. Det kunde väl ändå inte vara så att vi skulle ta guld imorgon? Eller?

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign