Resor

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Tracking Gollum - Prolog
2011-02-12 (22:00)

Allt det här om att vara på väg någonstans...

Ingenting får mig så uppspelt som att vara på väg. Helst långt bort. Gärna riktigt långt bort. Det är jag nu. Dessa rader författas på flygplatsen i Sydney och därmed är vi ju nästan framme. Vart då och varför och vi? Frågorna är många och förklaringsbehovet är stort; traditionsenligt öppnar jag alltså resan med prologen. Den här gången kryddad med lite love, bara en sån sak liksom...

Jag hade lagt upp en detaljerad resplan tillsammans med en agent i kungadömet Bhutan (som en liten udda parantes kan jag berätta att agenten senare fick sparken och att jag istället kopplades samman direkt med agenturens manager samtidigt som den sparkade agenten försökte värva mig till en annan konkurrerande statlig agentur, ett riktigt drama således!). En av mina verkliga drömresor, Himalaya (Nepal/Bhutan) stod alltså på tur. Samtidigt insåg jag att den resan tajmade dåligt med jobbförutsättningar etc. och var därför på väg att ställa in.

Då en kväll dök gamla pluggkompisen Annika upp på chatten på Facebook och började ställa frågor om resor och jag berättade att jag var på väg att ställa in mina planer och inte visste vad som gällde härnäst. Plötsligt i ett infall som i efterhand inte känns helt slumpmässigt lade jag mina framtidsplaner i hennes händer då hon fick bestämma vart jag skulle åka nästa gång. Efter en kort fundering svarade hon Nya Zeeland. "Taget" svarade jag direkt eftersom det var en av mina gamla drömresor. Då, nästan lika snabbt kom svaret, "Jag hänger med!". "Ok" svarade jag och så enkelt var det egentligen.

Jag kommer alltid hävda att hela setupen var en del av en välsmord plan ifrån Annikas sida för att få mig på kroken och hon kommer alltid hävda att han hade druckit ett par glas vin för mycket den kvällen och inte riktigt visste vad hon gav sig in på. Jag visste att det var en bra tjej, mycket mer koll än så hade jag inte, vi hade liksom inte setts på tio år. Hon å andra sidan har i efterhand berättat om viss ångest över vad hon gett sig in på men samtidigt en insikt om att hon gett sig själv en chans om att vara med om något som få får uppleva; en resa så långt bort man kan komma!

Det här inträffade i mars 2010 och någon gång i maj hade vi kommit så långt i planeringen att vi visste tämligen säkert att resan skulle bli av. Det kändes lämpligt att ses helt enkelt och varför då inte ta en provresa tillsammans för att testa av att personkemin verkligen funkade? Lösningen blev en gemensam resa till jylländska Blokhus till midsommar.

Annika har i efterhand berättat att hon bestämde sig redan när jag klev ut ur min bil i Kungsbacka för att det skulle bli vi. Jag är lite mer trögstartad så polletten föll inte riktigt ner hos mig förrän vi satt i bilen på Jylland på väg till Blokhus och hon började bränna av gamla Savage Garden hits på hög volym ifrån CD-spelaren. Men visst, klart att jag hade på känn redan under våra många chattkvällar under våren att det fanns en kittlande/pirrande känsla någonstans nere i maggropen. Redan första kvällen i Danmark var det alltså kört.

Under hösten har vi lagt åtskilliga timmar på att planera vår drömresa. De här veckorna har absolut alla förutsättningar att erbjuda ett av våra livs äventyr och det är självklart också lite av det ultimata relationstestet att umgås intensivt med varandra på andra sidan planeten i flera veckor istället för ett par dagar per helg som vi vant oss vid.

Ni sitter på första raden av föreställningen! Häng med under resten av februari som ett gött litet substitut till mörkret där hemma. Rapportering kommer ske när tid och plats ges. Enjoy!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign