Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Expedition Australien Part I
2000-07-08 (19:11)




Hi there!

Så här hade jag tänkt mig: Ni fixar en speciell mapp där ni sparar dessa massmail och när terminen är slut har ni en egen liten bok att mysa med. De som icke önskar få dessa mail meddelar mig snarast. Räkna med ett par mail i månaden...Eventuella frågor och svar sänds endast till mig så att folk slipper få en massa tråkiga massreply. Då kör vi...

Flygresan Malmo-Copenhagen-Amsterdam-Hong Kong gick ganska smidigt. Det asiatiska flygbolaget var verkligen intresserat av nöjda passagerare. Dock tycktes de ha glömt att ätlig mat uppskattas. Hong Kong var en riktig upplevelse. Värmen låg en bra bit över 30-strecket och med tanke på att vi tillbringade den mesta tiden till fots är det egentligen ett under att vi inte torkade ut helt. De största höjdpunkterna var Victorias Peak (utsiktsplats över hela Hong Kong som man åkte upp till via en brant bergbana) och The Jade Market (Bettina prutade på halsbanden så att det stod härliga till). Folket var vänligt och skyskraporna var många och höga. Roligaste episoden var när brandalarmet på hotellet av misstag gick igång kl 06.00 på morgonen vilket stressade oss något uppe på 13:e våningen...

Flygresan till Sydney gick även den ganska smidigt. Vi kom fram tidigt på morgonen (frukosten var tre kakor vilket inte ens jag uppskattade) och efter en stunds väntan kördes vi ut till Penrith.

Penrith är orten där vi bor för tillfället. Detta är en förstad som kommer att stå för rodden på det olympiska programmet. Vi skall dock plugga i Paramatta (nära området där de flesta olympiska grenarna och invigningen hålls) och söker febrilt efter lägenhet. Tyvärr är det omständigt och enorma byråkratiska beslutsvägar som skall forceras för att få ett privat boende. Förhoppningsvis får vi dock besked om vår ansökan om ett hotelliknande boende på måndag med pool och gym i källaren.

Inga djur har ännu observerats (inte ens några lustiga fåglar) och jag tycker mig nästan ana en besvikelse i Bettinas röst när hon konstaterar detta...

Skolan verkar helt OK. Vi har haft en Orientation Week och börjar på tisdag. För närvarande ser det ut som att jag endast skall behöva tillbringa tisdag, onsdag och torsdag på föreläsningar i skolan vilket ju är väldigt trevigt.

Utbytesstudenterna är till 40% norrmän, 20% svenskar, 20% asiater, 10% kanadensare och 10 % övrigt (Libanon, USA, Slovakien mm). Det verkar finnas gott om trevliga figurer här så vi är ganska säkra på att trivas väldigt bra förutsatt att vi får ordning på boendet.

Mest exotiska inslaget hittills var evenemanget Bush Dance kombinerat med en barbeque i onsdags. Bush Dance var ungefär som den folkdans vi hade på julavslutningarna i högstadiet. Skitkul! Barbequen gav oss chansen att bl a smaka på kängrukorv (konsistens som lever och ingen höjdare).

Gårdagen tillbringades i Sydney. Jag säger bara WOW. Vilken stad! Vi hann bl a med Operahuset, Chinatown, Botanic Garden, vidrig kinesisk mat, En skitcool lasershow över vattnet och Planet Hollywood (med kniven från Crocodile Dundee på väggen).

Matbutikerna är en upplevelse. Vi gick runt på en supermarket i över två timmar och bara tittade på all god mat. Kött- och grönsaksdiskarna är gigantiska och Bettina kunde lugnt konstatera att farhågorna angående maten kunde strykas.

OS-tempen är mycket hög. Överallt snackas det OS, ja allt handlar om OS. Paramatta blir något av medelpunkten för detta evenemang och vi kommer att befinna oss mitt i centrum. Ganska härligt faktiskt.

Det här var en snabb översikt men jag lovar att återkomma när vi lämnat livet i kappsäck. Hoppas ni har det bra där hemma och hör gärna av er. Förhoppningsvis har vi snart fått våra mailkonton på skolan och slipper sitta på dyra Internetcaféer där taxametern tickar hälsar...

Rickard

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign