Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

Expedition Australien Part XV
2000-12-03 (16:14)




Hej igen, ett tag sen sist va?

Jo, jag har ju slitit mig igenom en tenta-period och idag drar jag till Melbourne, ett utmärkt läge för en rapport således (förmodligen den näst sista från Australien). Anledningen till att jag har dröjt är framförallt Gunnes klagomål, som nått mig via observanta uppgiftslämnare, på att mailen är för långa och detaljerade. Jag lovar att försöka hålla mig lite mer kortfattad i fortsättningen...

Hur det gick med tentorna? Jorå, det kan nog ha gått. Fast ett par vart riktigt kluriga och jag var tacksam över att ha gjort en av mina värsta studieansträngningar någonsin, annars hade det nog inte gått vägen. Det var förresten mindre kul att skriva tre exams a 3 h inom loppet av 32 timmar. Något sådant tänker jag aldrig utsätta mig för igen...

Förhållandena i skrivsalarna var vidriga. Ett antal argsinta tanter hade anställts som bokstavligen patrullerade runt i salarna och skrek ilsket bara man råkade röra på sig. Dessutom ingen AC vilket inte var så kul när det vid ett tillfälle var superkvavt och runt 30 grader i salen. En tjej bredvid mig svimmade och själv kunde jag inte hålla i pennan, den liksom bara gled av p g a handsvett! Sedan började det åska och blixtra (årets kanske värsta oväder enligt ett 5-min långt nyhetsinslag på TV). Lamporna började blinka och varje gång det small trodde jag att min sista stund var kommen. Dessutom en riktigt klurig exam, men som sagt, jag överlevde!

Bettina drog iväg i morse till Whitsundy Islands med två norska friends för att bl a göra en likadan seglingstur som jag vart iväg på. Själv drar jag alltså med nattbussen till Melbourne ikväll. Tänkte stanna där i knappt en vecka. En tvådagars-tur på Great Ocean Road är redan inbokad men i övrigt håller jag mig öppen för tokiga infall. Förhoppningsvis blir det en annan tvådagars-utflykt med helcrazy innehåll - mer vill jag inte avslöja. Som ni säkert klurat ut blir det en utförlig (men icke detaljerad :-)) rapport från denna resa nästa gång.

Martin kommer preliminärt ner och hälsar på från Brisbane runt den 10 dec. Jag har lagt upp ett fullspäckat schema så han kommer inte behöva riskera att bli sysslolös. Min hemresa inleds den 19 dec och den 20 dec landar vi på dansk mark. Jul och Nyår blir väl kul men sedan fruktar jag en eventuell depression. Har haft hemreseångest ända sedan vi hade picknick på Manly Beach i slutet av juli. Usch! Nästa mail blir preliminärt extra långt med sammanfattningar och topplistor osv. Där har ni ju något att längta efter?

Vad mer kan jag säga. Trots Liljas hot om elaka djur framemot sommaren väntar jag fortfarande på vår första lägenhetsspindel. Har absolut haft mindre djur i vår Sydneylägenhet än i vår Ronnebylägenhet. Det fina vädret börjar äntligen bryta sig fram mellan molnen. Cirkus två veckor efter OS kom molnen, några veckor senare kom regnen och nu äntligen börjar man kunna skymta solen. Vi är till vår besvikelse likbleka (har inte varit på stranden i Sydney sen den 15 oktober) men hoppas alltså kunna reparera lite av skadan här i december.

Den känns riktigt töntigt med en massa julgranar och pynt här i affärerna när temperaturen under de flesta dagarna ligger mellan 25-30 grader. Julsånger i affärerna när man traskar runt i shorts och t-stjärt är ju inte totales normales.

Familjen har krympt och är rekordliten. Andreas och Elinor har dragit för gott och ligger och solar sig i Thailand resten av år 2000. Endast Andreas syster kvar och hon är preliminärt borta när vi återvänder från våra minisemestrar. Många andra har också åkt hem, riktigt sorgligt med alla avsked faktiskt.

Melbourne skall bli kul, de flesta tycker att staden är mysigare än Sydney vilket ju är ett fint betyg. Mindre kul blir mina nattbussar på drygt 10 h stycket, hoppas jag lyckas fånga lite sömn. Nu kilar jag hem och fixar med packningen. Det här blev lite kortare än vanligt, hoppas du är nöjd nu Gunne! :-)

Mvh Rickard

PS Värm glöggen där hemma, snart är vi på plats! DS

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign