Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Bejing Part III
2008-08-09 (15:54)

Jag har antagit Den Olympiska Utmaningen! Fyra tunga Olympiska uppdrag insända av en läsare som önskar förbli anonym. Tydligen har läsaren reagerat starkt över att jag döpt reserapporterna till "A New King In Beijing" och påpekade surt att man inte blir kung om man inte föds till det eller presterar ute på slagfältet. Slagfältet ja, Det Olympiska Slagfältet, med motståndare från hela världen. Uppdragen som skickats in är följande:

1. Olympisk Kärlek
2. Olympisk Ungkarl
3. Olympisk Närvaro
4. Olympiskt Guld

1. Kärlek: Du ska seriöst stöta på minst tre Olympier varav minst en svenska.
2. Ungkarl: Du ska annonsera inför hela världen att du behöver en flickvän.
3. Närvaro: Du ska ha burit en äkta medalj av varje valör som vunnits i Peking och kunna uppvisa foto el videobevis.
4. Guld: Du ska, om Sverige tar ett eller flera guld i Peking, närvarat vid minst ett.

Kärlek, Ungkarl, Närvaro, Guld. Fyra bokstäver, ett ord, en KUNG. Jag ber att få återkomma framöver med uppdragsredovisningen. Undrar just vilka odds Unibet skulle ge?

Vart iväg och kollade in damernas handbollsförlust idag. Kändes aldrig som att vi var riktigt nära. Otroligt få svenskar på läktaren och jag förstod på messen hemifrån att TV inte visar publikbilder då kineserna tycks vara rädda för politiska budskap från läktaren i direktsändning. Synd, satt på första raden bakom ena målet iklädd blågul hatt och med flaggan utvecklad. Linslusen inom mig gjorde sitt bästa förgäves.

Har just gjort en ganska dum sak. Efter några ytterligare handbollsmatcher tappade jag handbollslusten och började känna mig hungrig. Drog in till city, gick lite lagom vilse och bestämde mig när magen fyllts upp med lite asiatkrubb för att insupa atmosfären nere på Himmelska. En amerikan stod och poserade med två fula flaggor intryckta i ett rejält hårsvall. Han tittade bedjande åt mitt håll och bad om avlösning. Det blev ett fotoblixtregn utan dess like med dryga hundra pers i kö som mest. De ville alla posera med en man i ful hatt och svensk flagga på Himmelska för att stärka sina fotoalbum. Efter en dryg halvtimme och hundratals bilder/videofilmssekvenser började jag känna mig färdig och räcker fram flaggan mot vad jag tror är nästa man i kön. Han vill dock inte alls ha den utan sträcker fram en svart bricka där det står "Civil Police", pekar på flaggan och väser "Put in bag quick"!

Under fotograferingen har min poseringsposition förskjutits pga flaggstörande vindar och när jag blickar över axeln förstår jag att de sista fem minuterna förmodligen uppfattats som rena skymfen mot gamle Mao som funnits där ett tag i bakgrunden på bilderna. Starkt provocerande och väldigt onödigt av mig - dock helt ofrivilligt. Jag ville ju bara bjuda folket på en show och visst går man igång lite på alla töserna som vill hålla om en och viskar "You big star" i öronen på en. Jag ägde verkligen Himmelska där i några minuter, det minnet tar jag med mig, vet jag att jag tänkte när jag raskt skyndade iväg från torget. I taxibilen tillbaka till hotellet började jag bli helt nojjig och inbillade mig att jag vart skuggad men det känns som att oron lagt sig nu!

Det legendariska Oraklet från Aten har spårats till Peking. Via en messkedja fick jag tag på honom och vi ska ut ikväll och ta en bira och fila på strategier för att komma över dubbeltrapsbiljetter. Imorgon anländer Lengan + Emma och sen ska hela årets legenduppsättning vara komplett. Programmet för imorgon för min del blir troligen en heldag på handbollen.



<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign