Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part VI
2008-08-12 (09:52)

Oraklet lyckades pricka in Pia Hansens guld live i Sydney och detta inspirerade oss till ett riktigt långskott. En färd långt ut i busken utan biljetter för att försöka ta oss in på skyttearenan och ropa hem ett guld till Håkan Dahlby i dubbeltrap. Det är bara på OS man skulle kunna komma på tanken att ägna en, fram tills för någon vecka sedan, helt okand lerduveskytt en halv dag av sitt eget liv.

Vi skippade skyttekvalen på morgonen och siktade in oss på finalpasset. Redan i taxin ut kom dock rapporter inifrån arenan ifrån Oraklet om en mycket blek Håkan Dahlby och inspirationen avtog något. Väl framme såg vi knappt röken av någon som ville sälja. Jag blev erbjuden att köpa en biljett för 500 bagare men när svensken ändå var på väg att missa finalen kändes det inte superhett.

Istället fick det bli fotoshow utanför arenan. Lengan och Emma hade pysslat ihop skyttemåltavlor som vi hängt runt halsen och detta kombinerat med peruker, vikingahorn, silbrillor och flaggor gjorde naturligtvis kineserna som galna. Så blev det som det rätt ofta kan bli på OS, ett långskott som inte går in men ändå en story värd att minnas. En stor asfalterad parkeringsplats i en av Pekings förorter, massor med kameror och vi.

Helt hopplöst att få upp bilder på nätet. Har lyckats få över ett antal på ett usb-minne men klarar inte av att spara dem i det format som krävs för att läsa upp. Det är bara omöjligt att begripa kinesisk programvara, nästan jämförbart med att åka taxi i denna stad. Ligger man inte inne med ett papper med adressen skriven på med kinesiska tecken hamnar man ovillkorligen fel. Taxiskiftena är så många att det liksom bara går på rutin nu. Samma sak med att hitta till ett Internetcafe. Jag är stolt innehavare av en magisk lapp som brukar kunna ta mig till spännande ställen. Just nu sitter jag inne i ett hemligt rum djupt nere i en bunker. Det hemliga rummet fick jag i present för att jag visade upp ett usb-minne. Hela personalstyrkan engagerade sig väldeliga i att hitta en dator med usb-portar och jag var som sagt nära att lyckas få upp bilder den här gången.

Så lite om livssituationen: Boendesituationen börjar bli krisartad. Eller rättare sagt, jag har inte tagit tag i saken ännu. Har en natt kvar i lyxen på hotellet och sedan åker jag ut. De vill ha 1100 spänn cirkus per natt för fortsatt liv i flärd och lyx och det tåler inte min reskassa. OS-skägget har dock åkt av, hittade en rakhyvel i en butik vid midnatt igår så nu ser jag åter ut som något som liknar en människa.

Har bliljett till Danmark-Sydkorea ikväll i handboll men siktar nog in mig på damfotbollen istället. Ytterligare några minuter tills det beslutet måste tas. Senare i natt siktar vi på att göra premiär på Holland Heineken House. Ni som följde OS i Aten vet vad det handlar om, världens bästa fest!



<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign