Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

A New King In Beijing Part XV
2008-08-21 (10:20)

Vaknade och konstaterade att såväl täcke som kudde var rosa. Försökte minnas vilken kvinnas läppstift det var (har ju fem kvinnor på rummet, he he) men blev sedan rädd och trodde att det forsade ut blod från mig någonstans. Sen insåg jag att danskflaggorna på kinderna hade kletats ut över sängkläderna. Rockstjärneliv igen med hemgång klockan fem efter gravöl med danskarna. De vet hur man dränker sorger, danskarna. Vi dansade på bardisken till danska schlagers i timmar och jag var med och stängde stället.

Innan jag stack över till danskpuben satt vi och skissade på hur man skulle kunna ta sig till Qingdau nattetid för att se på segling (alla guld är lika mycket värda...). Orten ligger någon provins bort och vi var inte säkra på att det skulle gå att hinna med taxi. Inrikesflyg mitt i natten kändes också osäkert. Det var nog tur det, att det stannade vid planeringsstadiet. Bronsmedaljen var ju redan säkrad och att det inte blev mer än så hade nog varit lite tungt.

Eftersom det hällregnade idag avstod jag från mission impossible - att jaga pingisbiljetter som inte finns där ute i vätan. Synd, rapporterna tyder på att han gjorde det riktigt bra, gamle Persson.

Det är rätt många myter om dessa Olympiska spel som inte stämmer. En sådan var ju att kineserna skulle skjuta bort alla regnmoln som kom in över Peking med någon avancerad teknik. Stämmer inte alls eftersom det har regnat här vid ett flertal tillfällen.

En annan sådan myt var att alla taxichaffisar skulle lära sig engelska innan turisterna anlände. Igår höll jag för första gången något som kunde liknas vid en konversation med en chaffis och då ska man veta att jag suttit i mellan åttio-nittio taxibilar sedan ankomsten hit. Tidigare glosrekordet på fem uttryck (left, right, straight, hello, goodbye) slogs med hästlängder i följande givande samtal:

Chaffis: Beijing very big.
Jag: Yes.
Chaffis: China very big, 1 300 million.
Jag: Sweden 9 million.
Chaffis: *asgarv*
Chaffis: Beijing 10 million bicycle.
Jag: Wow!
Chaffis: You small country.
Jag: Yes.

Så nu känner jag att man har fått lite kontakt med en urinvånare faktiskt. Det känns stort. Pratade faktiskt med en annan kines igår också. Han hade rest upp från Xian (tror jag det var) bara för att följa när hans store kinesidol på 110 häck skulle springa hem guldet. Flera års besparingar och semesterdagar för stackaren hade slängts rätt ner i sjön. Helt förstörd vart den lille mannen, stackare.

Lite synd om mig också som har gått omkring och varit skitnöjd med att ha biljett till den internationellt sett mest uppsnackade händelsen på OS. Häckfinalen ikväll blir visserligen bra även utan kinesen och man har ju fått en jättebonus i att få se en svensk springa final på 400 meter. Jag lovar att skrika mig hes på Wissman inne i Fågelboet ikväll och tippar att han faktiskt kan sluta så bra som på en femte-sjätte plats om han går ner mot sitt pers.

Däremot kan jag inte bestämma mig för om det blir Carro för min del imorgon. Har gått i bojkottankar sedan hon stal en given guldmedalj från mig genom att inte ställa upp i sjukampen. Dessutom har jag biljetter till herrarnas semifinaler i handboll och de två passen krockar. Behöver inte ta det beslutet förrän imorgon.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign