Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

22 Mars
2019-03-30 (12:15)

Jag vaknade tidigt fylld av energi. Om inte löparskorna plockas fram en sådan här morgon blir det aldrig några löprundor avverkade och tanken blev faktiskt till handling! Jag beslöt mig för att jogga längs vägen mot stranden, dels för att jag visste att jag hittade tillbaka även om jag blev dödstrött och dels för att jag var nyfiken på hur lång sträckan ut dit är.

Formen är tyvärr inte den bästa på grund av ett flertal extrakilon samt en bristning i vaden som spökat i ett halvår och först nu tillåter mig att springa. Lägg därtill luftfuktigheten här som gör det svårt att andas och får svetten att rinna i ögonen redan efter ett par hundra meter. Givet alla dessa faktorer var det nästan en prestation att röra sig framåt i morgontrafiken mellan risfälten och när jag vände tillbaka efter 2,5 km var jag nästan framme vid stranden. Så...nu vet jag att det är ungefär 3 km hemifrån till stranden samt att jag orkar lufsa i 5 km under rådande förutsättningar. Det är helt enkelt vad jag får starta ifrån.

Det tog en evighet att eftersvettas färdigt så att jag kunde hoppa in i duschen men när jag var färdig och ombytt sov ändå resten av familjen fortfarande. Fylld av energi hoppade jag upp på cykeln och gav mig iväg till ett bageri som jag hittat på Google/Tripadvisor. Där inhandlades croissanter och en baguette som placerades i cykelkorgen.

Kaffe och croissant till frukost kändes som semester. Jag vet inte riktigt vad man kan kalla det vi sysslar med här men vi har bestämt att sådant inte får bli vardag utan bara kan inträffa då och då. I vår vardag måste vi tänka på hälsa och kost eftersom vi är iväg så länge för annars kommer vi sluta som Michelin-gubbar.

Vi gjorde ett nytt försök att cykla till stranden efter Sixtens förmiddagsvila och en god lunchbaguette. Den här gången höll vi oss strikt till huvudvägen och följde sedan ett tips ifrån gästboken i vårt hus om att ta vänster i sista korsningen och köra undan en bit. Där hittade vi en gratis cykelparkering och kom ut på stranden vid ett lite mer avsides ställe. Här var det definitivt inga problem att göra upp en deal om gratis solstolar mot att vi försåg oss med förfriskningar ifrån vår solstolsoperatörs restaurang.

Det var riktigt härligt att se Sixten bli glad och skratta när vi satte honom i solstolen och han fick syn på havet. Om han skulle ogilla stranden hade vi suttit med en rejäl utmaning eftersom det är svårt att ta sig för så mycket annat än strandhäng om dagarna i den här värmen.

Havet bjöd på högre vågor än vid vårt första besök på An Bang Beach två dagar tidigare men det var inga problem att bada. Vi anlände en dryg timme tidigare än förra gången och fyllde nu tiden med att först beställa goda fruktjuicer och lite senare ypperliga friterade vårrullar. Det var lite lugnare här vid strandens utkant och därmed lättare att få Sixten att somna under parasollet.

Även cyklingen hem gick riktigt bra även om Sixten började gny och gråta lite den sista kilometern. När vi kom hem blev han dock på väldigt mycket bättre humör eftersom Matilda hade kommit på att vi kunde bada av Sixten i handfatet på baksidan av huset. Han älskade det! Utöver att det var kul att sitta och slå i vattnet och på den fina blänkande blandaren finns det en spegel framför handfatet så att man kan se sig själv! Himmelriket!

Under tiden som Sixten fick vila lagade jag vårt första varma mål mat hemmavid. Det blir lite spartanskt när man inte har tillgång till alla basvaror och verkligt begränsat med kryddor men jag fick till fullt acceptabel korv i tomatsås som serverades med pasta till kvällsmat. Rent ekonomiskt är det klart mer fördelaktigt att äta ute på gatan men om vi inte växlar in rätter som smakar lite som maten hemmavid då och då okommer vi definitivt hinna tröttna på det fantastiska vietnamesiska köket innan det är dags att åka hem.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign