Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

24 Mars
2019-04-01 (12:23)

Hittills hade vädret varit ungefär det samma varje dag med en temperatur runt 30 grader, hög luftfuktighet och mer eller mindre soldis. Till den här dagen hade dock väderprognoserna visat regn och det skulle egentligen ha börjat redan tidigt på morgonen. När jag vaknade var vädret dock precis som vanligt och jag begav mig därför iväg på en morgonjogg längs den nya vackra vägen vi cyklat under gårdagen.

När vi cyklade dagen innan kom vi förbi en vattenbuffel med en fripassagerare på ryggen i form av en lycklig hund. Om inte Sixten varit så ledsen hade vi säkert stannat och tagit ett foto på spektaklet! Döm nu om min förvåning när vattenbuffeln denna morgon inte har endast en utan två(!) överlyckliga hundar på ryggen! Om man inte hittar extra krafter av att se en sådan sak finns det nog inget i världen som kan bidra med extra energi! Det blev nästan exakt en runda på fem kilometer när man tog den stora vägen tillbaka och sedan vek in på en genväg mellan risfälten hemåt. Fyra av de fem kilometrarna av löprundan gick dessutom längs en nästan helt trafikfri väg med mycket kul att titta på. Den här rundan skulle jag gärna jogga fler gånger!

Timmarna gick och något regn syntes inte till. Till slut bestämde vi oss för att åka till stranden eftersom prognoserna tycktes ha fel. Eftersom vi bestämt oss för att vänta någon vecka med att cykla med Sixten igen tog vi en Grab-taxi och vi hann givetvis knappt sätta oss i bilen förrän det började mulna betänkligt på himlen.

Soul Kitchen är en av rekommendationerna i husboken bland de många restaurangerna på stranden. Stället visade sig vara lite finare och dyrare än vad vi hittills provat men hade en riktigt skön vibe och den tonfisk med tomater och avokado vi beställde in till lunch höll verkligen högsta klass. Vi satt under tak och det dröjde inte många minuter innan de första regndropparna föll men det var ett lätt sommarregn som skulle kunna upphöra när som helst. Den här dagen gick vågorna riktigt högt och badvakterna hade satt ut röd flagg så det fåtal turister som ändå rörde sig i vattnet höll sig precis vid strandkanten.

I väntan på att det lätta regnet skulle upphöra testade vi en anordning som vi köpt med oss ifrån Sverige. Det är en typisk Matilda-pryl i form av en slags sele som går att spänna fast på nästan alla riktiga modeller av stolar och gör stolen till en barnstol där Sixten kan sitta. Anordningen fungerade alldeles utmärkt och lillgrabben tyckte det var kul att få ha sin egen plats vid bordet så man får nog kalla köpet för en liten succé som vi kommer ha mycket nytta av här.

Dessvärre slutade det inte regna och till sist fick vi ge upp. Det är väl svårt att kalla en fantastisk god lunch med läcker havsutsikt för ett fiasko men sol och bad blev det inget av denna dag. Istället åkte vi hem och tog en eftermiddagsvila alla tre vilket gjorde att vi vaknade taggade på nya äventyr en bit in på eftermiddagen. Matilda tog en sväng bort till närlivsbutiken för att handla ägg och mjölk och kunde rapportera om att det tidigare regnet, som nu upphört helt, hade kylt ner Hoi An och då var beslutet enkelt! Den här kvällen skulle vi in till city!

Precis som förra gången blev Sixten otroligt uppspelt och hans ben pekade ut som ett V ur sulkyn samtidigt som ögonen var stora och uppspärrade av alla hänförande färgglada lanternor. Vi strosade fram längs nya gator som vi inte testade förra gången och fortsatte förälska oss i denna mysiga pärla till stad som inte liknar någonting annat!

En reklamskylt för lokal hantverksöl på en fiskrestaurang som vi passerade fick mig att hoppa till och eftersom de också hade en fin drinklista var Matilda inte svår att övertala! Ett läskande dryckesstopp var precis vad vi behövde! Jag fick i mig två fantastiska öl ifrån det vietnamesiska bryggeriet EastWest Brewing och Matilda sörplade i sig en passionsfruktdrink och en drink smaksatt med jordgubb och ingefära.

Därefter tänkte vi käka på en av restaurangerna som många tidigare gäster har rekommenderat i husboken. Restaurangen heter Morning Glory och när vi bad om ett bord verkade det inte vara några problem. Vi leddes av en kypare med walkie talkie tvärs över gatan och fick kånka på Sixtens sulky igenom en uteservering, in genom en köksgång, igenom en annan restaurang, ut och igenom en uteservering och sedan till höger in genom ytterligare en uteservering och in i en ny restaurang. Där fick vi menyerna till Cargo Club där vi hade käkat några kvällar tidigare. De två restaurangerna har samma ägare men det var ju en småfräck manöver kan man tycka? Vi orkade dock inte konstra och visste ju att maten var bra på Cargo Club.

Matilda valde att ta en burgare och jag käkade räkor i en tjock sötsur sås samt grönsaksröra och ris. Till maten tog jag ett glas svalt vitt vin och Matilda njöt av en strawberry daiquiri. Efter maten besökte vi en tjomme med en egen liten vagn som sålde jättegoda crêpes med banan och nutella vilket blev en perfekt efterrätt innan vi tog en taxi hem.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign