Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

25 Mars
2019-04-02 (16:20)

Jag fortsatte att vakna tidigt och försökte omsätta detta i något vettigt. Den här morgonen blev det därför en cykeltur till bageriet där jag köpte en frukostbaguette. På grund av dålig karaktär slank även två chokladcroissanter med i påsen så att vi skulle ha något gott att fika på lite senare under dagen.

På förmiddagen satt jag och jobbade en stund och förberedde det jag kunde inför månadsskiftet. Jag jobbar inte mer än den mängd som krävs för att hålla det absolut mest nödvändiga flytande. Estimatet har varit att det kommer krävas sammanlagt ungefär en arbetsdag i snitt i veckan och än så länge verkar det stämma hyfsat men jag har nog räknat lite i underkant. När Sixten sedan skulle förmiddagsvila och jag gick och lade mig med honom råkade jag också somna. Det är alldeles för utmattande att jobba...

Sixten och jag vaknade en stund senare och då lade vi lilleman på dubbelsängen i vardagsrummet som vi också använder som skötbädd. Därefter lade sig hans mamma bredvid honom. När pappan också ville vara med och busa med resten av familjen och därför satte sig på sängen brakade hela konstruktionen i golvet. En av sidoplankorna knäcktes tydligen av min övervikt! Som tur var blev inte Sixten rädd utan bara föräldrarna. Vi våndades en aning över vad Mr. Nguyen skulle säga och beslöt oss för att skjuta lite på att meddela honom. Planen var att vi skulle göra en utflykt nästa dag och vi ville helst vara hemma om han och/eller någon hantverkare skulle komma hem till oss.

Istället för att kontakta vår hyresvärd tog vi en Grab-taxi till stranden. Vi anlände redan vid 13-tiden vilket nog var det tidigaste hittills. Trots att det inte var särskilt blåsigt gick vågorna extremt högt och de röda flaggorna var ute. I solstolsoperatörens meny finns en rätt som heter Wonton. Den hade vi tidigare googlat och kommit fram till att det förmodligen var någon slags degknyte med kött och grönsaker men det visade sig snarare påminna om indiska pappadam vilket ju mer är åt ”tacoskals-hållet” i form av en frasig degbotten. På den låg en sötsur mango- och avokadoröra. Trots att vi inte riktigt fick vad vi tänkt oss blev vi nöjda med vårt eftermiddagssnacks. Det kom att bli vårt längsta strandhäng hittills men eftersom Sixten trivdes så bra fanns det inga skäl att skynda hemåt. Mot slutet av eftermiddagen låg han och pratade länge och högt med parasollet och ett gult snöre.

Till sist blev det dock dags att bege oss hem till vår ständigt växande skara av husdjur. De enda officiella är en massa småfisk som vi har i två olika dammar, en på fram- och en på baksidan. Det är jag som är ansvarig för matningen av dem med små bruna kulor ifrån en plastburk som Mr. Nguyen ställt på vår stenmur. I vardagsrummet under en av takbjälkarna bor vår lilla ödla. Han är inte alltid så tystlåten men hjälper oss med att hålla rummet så myggfritt som möjligt och är därmed mer än förlåten. Det senast upptäckta husdjuret är vår groda som inte tittar fram varje dag, sannolikt på grund av blyghet. Han bor på utsidan under takbjälkarna snett över Sixtens älskade badkarshandfat. Matvanorna hos det husdjuret är okända.

När kvällen kom hade vi tänkt promenera till en restaurang lite längre bort som rekommenderades i husboken men eftersom det låg regn i luften ville vi inte chansa och det slutade med att vi bara gick snett över gatan till stället där vi hade käkat den absolut första kvällen. Tjejen som blev sur på oss den gången fortsatte hålla sig på avstånd och vi blev istället uppassade av hennes kollega. Precis som första kvällen var maten prisvärd och klanderfri. Vi delade på en Fried Rice och Matilda tog biff med nudlar medan jag käkade stora räkor som man jag dippade i en blandning av salt, peppar och lime.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign