Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

27 Mars
2019-04-04 (15:28)

Mr. Nguyen anlände som väntat tidigt på morgonen. Jag hjälpte honom med att lyfta upp och flytta på den stora madrassen. Därefter behövde han, på sin höjd, tre inspektionssekunder innan han konstaterade att han strax skulle vara tillbaka. När han dök upp igen hade han med sig en planka och en såg och det tog inte lång tid för honom att laga sängen.

Jag kommenterade försiktigt att detta projekt som han färdigställt på mindre än tio minuter skulle kunnat ta mig själv flera dagar. Då förklarade Mr. Nguyen att han tvingats sig lära detta den hårda vägen. I början när han hyrde ut bostäder fick han ta in en expert som lagade sängar men det blev så ohyggligt dyrt att han bara bestämde sig själv för att begripa hur man fixar dem. Med andra ord var detta inte heller något ovanligt. Mr. Nguyens sängar går helt enkelt sönder med jämna mellanrum!

Vi blev inte heller ersättningsskyldiga för sängen till Mr. Nguyen. Med tanke på just det var det tveklöst med viss lättnad jag började leka med Sixten och när han senare tog förmiddagsvila satte jag mig och jobbade en stund för att förbereda ett möte nästa dag. Den rutinen sitter rätt bra nu med lugna sköna förmiddagar där vi tar oss rejält med tid till Sixten. Just den här faktorn med att vi kan växlas om med att underhålla honom gör att han inte tröttnar lika fort och Matilda, som tvingats bära runt på honom mycket om dagarna under killens första sju månader, kan vila sin rygg och sina leder på ett helt annat sätt än tidigare.

Nere vid stranden hade vi tänkt beta av ytterligare en av husbokens rekommendationer men det är inte alltid helt lätt att lista ut vilka parasoller som hör till vilken restaurang och många som jobbar med solstolsuthyrning här har en väldigt begränsad engelska. Vi hade tänkt oss att prova maten ifrån Hmong Sisters och trodde vi brett ut oss på rätt stolar men när vi väl fick menyerna hörde de till en helt annan restaurang. Det var absolut inget fel på maten dock, det är det verkligen aldrig här! Matilda käkade som så ofta nudlar med räkor och jag tog räkor med sötsur sås och cashew nötter.

Vi hade haft i Sixten i vattnet några gånger förut men främst låtit honom doppa fötterna utom en gång när jag stressat sköljde bort bajs ifrån hans rygg. Den här dagen gick det mindre vågor än vanligt och Matilda tog tillfället i akt och tog med honom ut i havet på ett mer ordentligt havsbad. Han verkade gilla det och slog glatt på vattenytan precis som han gör i vid sina älskade handfatsbad varje dag vi kommer hem ifrån stranden.

Det kändes som dags igen för lite hemmamatlagning på kvällen och Matilda gick iväg för att se om hon kunde hitta några lämpliga tillbehör till den kokosmjölksbaserade nudelwok med slantad korv som vi tänkt oss. Hon kom tillbaka hem med en gigantisk stark asiatisk chilisås till mig som hon fått ge hela tio kronor för. Den kommer faktiskt bli helt omöjlig att tömma under dessa veckor. Till sig själv hade hon hittat en hoisinsås av samma märke som vi brukar ha hemma i Sverige. Det blev faktiskt en riktigt smaskig kvällsmat och en av orsakerna var den skumma gröna grönsaken jag köpt på marknaden som påminde mer om zucchini än gurka. Den gjorde sig verkligen ypperligt i en wok. Det hade jag naturligtvis haft koll på hela tiden!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign