Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

04 April
2019-04-12 (16:07)

Problemet hade blivit värre och värre de senaste nätterna och denna natt, långt in på småtimmarna när det fortfarande var mörkt, nådde eländet sitt absoluta klimax. Något fyrbent djur, sannolikt en råtta, har gjort taket ovanpå vårt sovrum till sin nattliga lekplats. Fram och tillbaka springer detta djur och tycks antingen skjuta nattmaten eller någon leksak, likt hårda bär, framför sig över ett tak som inte är tillverkat i ett material som hemlighåller sådan aktivitet. Det håller hela familjen vakna och om man slår med en kvast på taket tystnar detta oväsen bara ytterst tillfälligt. Det förloras massor med skön sömn på grund av djurets leklusta och det är egentligen det enda problemet vi överhuvudtaget upplever i vår vardag.

En bit in på morgonen brukar man ändå ha skakat av sig lusten av att vrida nacken av alla världens lekfulla djur och istället kunna ta sig för något vettigt. Det har blivit lite för dåligt med fika under de första veckorna här och för att råda bot på saken hoppade jag upp på cykeln och begav mig iväg till bageriet, där det utöver en av de goda frukostbaguetterna även inhandlades riktigt smaskiga wienerbröd med blåbärsfyllning som vi mumsade på strax före strandbesöket efter lunch.

Innan vi gick ner till strandbrynet gjorde vi klart med transporten till kommande helg när Martina och Nina skulle anlända. Jag hade ju gjort förfrågningar föregående dag och fastnat för en aktör på samma gata som där vår hovleverantör av solstolar är belägen. Hon fick nu ordern, inte minst beroende på att hennes gamla mor är så otroligt söt!

En annan profil precis innan man kommer ner till stranden är en tjej som jobbar på solstolsleverantörens restaurang. Även om man försöker smyga tyst förbi restaurangen brukar ropet ”Hello Baby” komma som på beställning och så kommer hon utspringande som en vakthund för att hälsa på vår Sixten, som hon nu faktiskt också lyckats lära sig namnet på.

Väl nere på stranden tog vi oss varsin juice och lite senare en lättare lunch. Efter flera dagar med riktigt höga vågor kunde man nu märka att vi var på väg mot lugnare vatten. Det var inte heller röd flagg på stranden längre och i ärlighetens namn är det ganska mycket skönare att kunna gå ut och doppa sig utan att vara försiktig och rädd för de starka undervattensströmmar som uppstår här vid höga vågor.

Det var en sådan dag när vi höll allt enkelt, inte minst eftersom vi var trötta på grund av det klumpfotade djuret uppe på vårt tak. Därför valde vi också enklaste möjliga matlösning på kvällen genom att gå snett över gatan till den sura servis-tjejen. Vi käkade vitlöksräkor som dippades i en blandning av salt, peppar och lime och till detta åt vi Fried Rice. Mannen i familjen som äger stället var på ett strålande humör och släpade glatt runt på Sixten som såg så lycklig ut som bara han kan. Han är en glado kille även när irriterande djur förstört hans nattsömn och det får man ge honom cred för.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign