Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

06 April
2019-04-14 (13:09)

Jag vaknade och det var fortfarande jag, ingen Spindelman. Runt bettet var det lite ömt och kliade en aning men fingret hade inte svullnat upp och jag kände mig nästan som vanligt, bara möjligen lite bakis men det var snarare gårdagens dryckesintag än spindelns fel. Matilda var faktiskt också lite sliten efter gårdagens små festligheter och därför lät vi allting gå ännu lite långsammare än vanligt.

Givetvis googlade jag på vietnamesiska spindlar halva morgonen och min slutsats fick bli att jag sannolikt hade varit i strid med någon sorts Huntsman. Mittemellan bildgenomgångarna på nätet av vietnamesiska spindlar fixade jag också med frukost under tiden som Matilda sopade och städade för våra gäster som skulle komma nästa dag. Till slut blev familjen så utmattad av alla arbetsinsatser att vi gick till sängs och sov middag ihop alla tre.

När vi sovit färdigt kände vi att det behövdes mer vila och drog därför till stranden. Dock var vi så hungriga att det först blev en mellanlandning på burgarrestaurangen Burger Craft. Även om vi riktade en fläkt rakt emot oss var det så varmt på detta matställe att vi höll på att gå under men burgarna var fantastiskt goda! Både jag och Matilda tog varsin ”Oh Canada” som serverades med cheddarost, karamelliserad lök och lönnsirapsmarinerad bacon. Mycket smaskigt!

Nere på stranden valde vi för första gången att lägga oss på Shore House vilket är ett av de finare ställena. De fick stora pluspoäng av mig för att stoltsera med en alldeles egen, fullt godkänd, An Bang Beach öl bryggd i samarbete med mikrobryggeriet Furbrew. Sixten var grinig efter att ha fått mindre sömn än vanligt och dessutom ha plågats lite av värmen på burgarrestaurangen men vi fick honom att slockna till slut.

Under tiden Sixten sov beställde vi in Chicken Fingers som eftermiddagssnacks. Om vi ändå hade en fast food-dag kunde vi helt enkelt fortsätta synda. Lagom till att vi hade snacksat färdigt vaknade Sixten och fick ta sig ett kortare havsdopp. När vi sedan skulle byta blöja på honom efter doppet kissade han ner sin mamma till pappans stora förtjusning. Gossen har ett gott sikte!

På kvällen ställde vi i ordning och plockade undan så att vi skulle kunna ta emot Mr. Nguyen och hans fru nästa morgon. De ville komma och bädda våra nya gästers säng samt rensa lite i trädgården och då ville vi inte ha flera av deras täcken, lakan och kuddar liggandes på golvet i Sixtens lekhörna. Till kvällsmat blev det en hemlagad nudelwok med korv, lök och paprika vilket i princip var en tidigare favorit i repris. Det kändes faktiskt lite märkligt att vi nu var på väg ut ur resans första fas och in i den andra då vi skulle ha (olika) gäster i vår bubbla i en hel månad. Konstigt och spännande samtidigt!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign