Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

10 April
2019-04-16 (08:59)

Av hänsyn till mig fick de andra i gruppen ändra lite i sina rutiner och det blev en ganska tidig uppstigning. Jag var nämligen inbokad på en workshop med jobbet via Skype på eftermiddagen och för att min dag under de ljusa timmarna inte bara skulle handla om jobb drog vi iväg till An Bang Beach redan på morgonen.

Kvinnan jag köpt Martinas och Ninas transport ifrån flygplatsen av driver ett ganska mysigt café väldigt nära vår hovleverantör av solstolar och i samband med att jag tagit en öl hos henne innan vi åkte till flygplatsen hade jag sett på hennes menytavla att man kan komponera ihop sin egen frukost på caféet. Detta koncept passade oss ypperligt denna morgon då det började bli tomt i förråden hemma. Det var inte världens snabbaste service på caféet men sådant kan alltid slätas över med leenden och vänlighet och när ägarinnan tog hand om och lekte med Sixten under tiden som vi mumsade i oss vår ”English Breakfast” var allting snabbt förlåtet.

Jag drog hem ifrån stranden redan strax efter lunch för att hinna duscha och kolla mailen innan min workshop drog igång. Det kändes verkligen märkligt att sitta i ett 3,5h långt möte mitt i denna avslappnade föräldraledighet men som människa vänjer man sig snabbt vid nya omständigheter och snart var det precis som vanligt att jobba.

Tjejerna kom hem med Sixten någon timme innan mötet var avslutat och fick hålla en låg profil tills jag var klar med mitt. De berättade att Sixten sovit ovanligt länge på stranden och sedan varit på ett alldeles lysande humör när han suttit vid strandkanten och lekt med sanden och skrattat åt vågorna som rullade in. Som tur var fanns det film på detta. Det känns ovanligt nu att missa minsta lilla grej som Sixten gör och upptäcker och jag är verkligen så himla glad över att få följa hans livsresa så här nära så länge!

För att inte tröttna helt på det vietnamesiska köket måste man variera sig lite då och då. På kvällen tog vi därför en taxi ner till Soul Kitchen vid stranden för att äta mer västerländskt orienterad mat med något högre ambitioner än de lokala syltorna hemma på gatan. Medan vi försökte bestämma oss för vilka rätter vi ville ha i menyn tog vi in drinkar. Martina och Matilda beställde sedan in tonfisk med strips samt kompletterade därtill med extra potatismos (en typisk sak man kan bli sugen på när man är ute och reser länge). Själv hittade jag något så icke-vietnamesiskt som Boeuf Bourguignon med potatismos och Nina valde en hamburgertallrik.

Till maten dracks det givetvis en flaska bubbel och dessutom slog vi på stort och beställde in efterrätter. Det fanns bara två chokladkakor kvar så jag fick offra mig och välja en operakaka och Nina var här den nyttiga i sällskapet som tog in ett fruktfat. Sixten blev lite otålig på slutet av restaurangbesöket så jag fick gå runt med honom en hel del och titta på olika lampor samt det akustiska livebandet som underhöll gästerna.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign