Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

15 April
2019-04-20 (11:11)

Matilda fixade en riktig lyxfrukost denna morgon när hon svängde samman scrambled eggs med små cocktailkorvar. Det blev till en perfekt grund för en planerad mycket stilla dag på stranden. Fastän vi anlände tidigt till Phuong och hans solstolar var det redan så varmt i sanden att man knappt kunde gå barfota ner till vattenbrynet. Prognoserna hade utlovat varmare väder för varje dag den närmaste tiden och detta tycktes stämma alldeles ypperligt.

Som så många gånger förr var det läskande och gott att inleda hos Phuong med en lemonjuice. Till lunch provade jag för första gången hans fisk i tomatsås och Matilda åt biff i sataysås. Detta var dock inte en riktigt vanlig dag för den sympatiske solstolsuthyraren som hade vissa bekymmer med ett stort och ganska skränigt backpackergäng som dragit igång sin fest på stranden mitt bland hans solstolar långt före lunchtid. Särskilt en av tjejerna var pinsamt berusad och vi kände oss nästan lite oroliga för henne när hon skulle ut helt själv och bada bland vågorna.

Tillbaka hemma på 67 Le Hong Phong gick jag och Sixten och lade oss för en stunds eftermiddagsvila medan tjejerna (för jag vet inte vilken gång i ordningen) åkte in till stan för en runda hos skräddarna. Så länge de trivdes och var nöjda med dessa turer härskade en fin familjefrid som även gjorde mig och Sixten nöjda. När Sixtens mamma dessutom kom hem och rapporterade om att hon hade beställt en ny klänning visste vi att det fortsatte att flyta på bra med shoppingen. Skönt!

Om man bara törs så är tvärgatan med restauranger som endast har vietnamesisk meny absolut bäst value for money hemma vid oss. Vi valde denna kväll en restaurang på denna gata med klar familjeprofil där inte Martina och Nina varit tidigare. Vår avsikt var att prova att beställa in en hel bordsgryta vilket vi sett är mycket populärt bland de lokala familjerna. Även om det i de engelska menyerna på andra restauranger kallas för clay pot så rör det sig inte om en lergryta utan mer om en vanlig kastrull som man eldar under så att maten tillagas till bords.

Tyvärr erbjöd restaurangen inget sådant gryt-alternativ som tilltalade Nina så åt henne tog vi in biff med nudlar. För oss andra blev det en seafood-gryta med bland annat räkor, musslor och fisk. Därtill kompletterade vi beställningen åt oss alla med Fried Rice och små friterade vårrullar.

Det tog sin tid innan soppbasen kokade och när så äntligen var fallet fick vi tydliga instruktioner ifrån en kvinna som kunde några ord engelska. Först skulle all seafood i grytan och efter två minuter skulle vi fylla på med en svamp och grönsaker. Efter ytterligare två minuter var maten färdig och man kunde då sleva upp i en skål där man först preparerat med nudlar i botten. Både Matilda och Martina tyckte att rätten var ganska menlös. Själv var jag kanske något mer positiv men det är väl ändå knappast så att vi kommer beställa in detta fler gånger. Mätt blev man åtminstone av all denna mat och trots extra dryckesbeställningar lyckades vi inte ta oss upp i en högre kostnad än ca 40 kronor per huvud.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign