Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

16 April
2019-04-21 (18:00)

Även om värmen och luftfuktigheten gör att man alltid känner sig orimligt usel som löpare här har faktiskt resultaten på min 5 km-runda sakta men säkert blivit bättre och den här morgonen kom jag för första gången ner på 5:40-tempo per km. Det motsvarar garanterat en mycket bättre tid med svenska förhållanden men är ändå inte alls en tid motsvarande vad jag brukar komma ner i när jag är i form så det finns fortfarande en hel del att jobba på.

Som vanligt hade vi dåligt med frukost hemma och det gemensamma beslutet blev att Cosy Corner Café nere vid stranden skulle föräras med ett återbesök av oss. Där hade man trevligt nog ritat upp avokadotoast med stekt ägg på menytavlan vilket vi alla beställde in innan vi gled ner på stranden. Sixten somnade nästan direkt i solstolarna under ett stort parasoll och kom att sova i fina 1,5h. Under tiden han sov stack tjejerna iväg på ett spa för en omfattande helkroppsmassage och ansiktsbehandling.

Jag försökte tajma in en beställning till mig själv av friterade vårrullar till lunch och mycket riktigt kom Matilda tillbaka ifrån sin välförtjänta massagestund ganska lagom tills dess att jag skulle käka och Sixten vaknade. Matilda återvände ensam eftersom Martina och Nina hade stannat kvar för att även göra manikyr på det spa där de fått massagen. Medan tjejerna vältrade sig i lyx stack jag hem och fixade ett par jobbgrejer. Det var nästan så att man skulle kunna tycka synd om mig...

Ungefär samtidigt som jag var färdig med jobbuppgifterna kom resten av gänget hem bara för att alldeles snart vara på väg bort igen. Det var länge sedan jag hade tappat räkningen på hur många gånger tjejerna åkt in till stan för att gå varvet runt skräddarna med provningar och nya beställningar. Den här dagen var det åter dags och jag och Sixten inledde hemmavid för att ansluta i stan lite senare på kvällen.

Vi män var taktiska och åkte direkt till puben (Tap House). Där blev vi sittande en ganska bra stund och när shopping-trion så småningom anlände var de ännu inte färdiga utan skulle avsluta på ett sista ställe efter att Matilda hade ammat Sixten på barens ovanvåning. På något oförklarligt vis lyckades kvinnorna sedan gå rejält vilse på vägen till den sista skräddaren efter att ha slagit in adressen felaktigt i en kart-app på en telefon som de taskigt nog satte i händerna på stackars Nina. För att komma på rätt spår igen krävdes en taxifärd för virrhjärnorna.

Själv hade jag tänkt få färdigt med en transportlösning tills när mina föräldrar kommer hit men min huvudkontaktperson jobbade inte i baren denna kväll och jag fick nöja mig med att lämna ett meddelande. I samband med att de vilsna tjejerna äntligen kom tillbaka väntade mexikanskt käk på samma gata på en restaurang som heter Hola Taco! Det var verkligen inte helt fel att bryta av ifrån allt vietnamesiskt käk med något helt annat och på något vis satte det punkt för dagen även om vi tog en kort promme efter maten innan vi satte oss i taxin hem.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign