Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

17 April
2019-04-22 (17:32)

Det var riktigt skönt att ligga kvar i sängen tillsammans med Sixten när Matilda inledde morgonen med en powerwalk. När Sixtens mamma sedan kom tillbaka hem var hon fortsatt fylld av energi och gick igång med att sopa undan löv utomhus, städa på toaletten och tvätta medan jag hade en mysig lekstund med den unge herrn. Martina och Nina förflyttade sig ett hundratal meter bort till poolen längre ner på vår gata men Matilda valde att avvakta hemma för att Sixten först skulle hinna ”nattas” till sin förmiddagsvila. Själv hade jag inga poolplaner. Dels tänkte jag att Matilda först kunde få lite tid ifrån Sixten och att jag sedan skulle jobba en stund.

Matilda hann knappt bege sig iväg till poolen innan Sixten vaknade och till synes var helt ointresserad av att somna om. Inte nog med det. När jag skulle byta blöja på honom kissade han ner både mig och sängen och verkade dessutom överlycklig över sin träffsäkerhet! Tillsammans spenderade vi därefter tid med att läsa de två favoritböckerna samt titta på Babblarna och Arne Alligator på Youtube innan jag promenerade bort med honom i vagnen till tjejerna vid poolen. Själv stack jag tillbaka till huset för att jobba samt bevaka en leverans av kläder.

Ett par saker hade kört ihop sig på jobbet och för mig handlade det egentligen mest om att förmedla kontakter så att rätt människor pratade med varandra. Under tiden som detta löste sig kom också leveransen av Ninas färdigsydda jumpsuit två timmar senare än vad som avtalats. Mr. Nguyen och hans fru dök oanmält upp för att rensa i trädgården och jag skickade då ett meddelande till Matilda om att lövrensningen utomhus hade gjorts i onödan denna morgon. Det kom ett lite bittert svar tillbaka men rapporterades samtidigt om att Sixten badade och skrattade massor. Det hade man ju egentligen väldigt mycket hellre upplevt än distansarbete vilket jag faktiskt fortfarande höll på med när gänget kom hem en stund senare.

En liten bit in på eftermiddagen åkte vi halvvägs in till city med en taxi för att fixa några mindre ärenden. Dels behövde vi ta ut pengar samt handla lite småsaker i den västerländska matbutiken och dels hade vi ärenden i elektronikbutikerna som är belägna på samma gata. Nina ville undersöka om det gick att köpa AirPods billigt i Vietnam och själv behövde jag laga skärmen och knappen på min iPad så att jag även fortsättningsvis skulle kunna författa dagbok på ett fungerande verktyg.

Pengar var snabbt fixat liksom matinköpen. I matbutiken passade vi dessutom på att käka baguetter till lunch innan vi försökte ta tag i elektroniken. I första butiken fanns inga AirPods alls. I den andra butiken, där Matilda och jag tidigare köpt våra sim-kort, var personalstyrkan ännu större än senast och några av dem bar dessutom riktigt fula hattar kopplade till en svårbegriplig säljkampanj. Första säljaren som kom fram till oss hävdade att de inte hade några AirPods vilket fick resten av den jättelika personalstyrkan att svärma och kackla högt på obefintlig engelska. Mycket underhållande! AirPods fanns definitivt men de var oväntat nog dyrare än hemma i Sverige! Min iPad kunde inte lagas i denna butik men det hänvisades till andra aktörer längre bort på samma gata om vi orkade ta oss dit.

Matilda berättade att hon hade adressen till en butik vid namn Hulo Apple Center som hon noterat vid ett tidigare tillfälle när vi passerat förbi i taxi. När vi slog in adressen på kartan kunde vi konstatera att butiken bara låg några minuters gångväg bort och vi bestämde oss för att ge den en chans. Några AirPods visade sig butiken dessvärre inte saluföra men däremot skulle de kunna fixa min iPad på mindre än en timme. Eftersom vi på vägen dit gått förbi Hoi An Sports Bar erbjöd jag mig att ta plats där med Sixten en stund om tjejerna ville sniffa runt lite i butikerna i området under tiden vi väntade på att min platta skulle bli färdig. Det godtogs av alla inblandade som en bra deal.

Jag kämpade mig upp för trapporna till baren med Sixten i vagnen och beställde en välförtjänt öl samtidigt som jag slog mig ner vid bardisken. För mannen bredvid förklarade jag skämtsamt att de små måste lära sig tidigt vad som är viktigt här i världen, öl och sport, samtidigt som jag pekade på Sixten. Mannen slog på med ett mörkt och bullrigt skratt som skrämde slag på min son och jag fick bära runt honom i 10 minuter och trösta innan två tjejer i personalen bestämt lade beslag på arbetet och underhöll grabben så att jag kunde dricka min öl och titta på sportskärmarna ostörd. Snyggt nog överlämnade personaltjejerna Sixten till mig precis i tid för att jag skulle se ut som absolut bästa pappan lagom tills resten av medlemmarna i hushållet dök upp. Jag överlämnade ansvaret för Sixten, gick och hämtade min reparerade iPad och så åkte vi hem.

Middagen på kvällen intogs på Deckhouse nere vid An Bang Beach. Sixten somnade redan i taxin dit och vi kunde sedan smidigt lägga honom i en soffa mellan mig och Matilda på restaurangen där vi fick riktigt bra platser med utsikt över havet. Även om det var mörkt kunde man se det vita skummet i vågorna som slog in mot stranden och därtill fläktade vinden precis lagom vid vårt bord. Alla tjejerna tog in hamburgare. Själv satsade jag på musslor vilket smakmässigt var en vinstlott men mängden mat lämnade en hel del övrigt att önska. För att kompensera för detta var det naturligtvis nödvändigt med efterrätt och då kändes en Macademia Brownie helrätt. Dessutom hade jag turen att Martinas cheesecake var så stor och mäktig att hon behövde hjälp med att sänka den. Även om vi hade väckt Sixten halvvägs in på restaurangbesöket var han naturligtvis superpigg och helt ointresserad av att sova senare på kvällen vilket ledde till en lång tröttsam kamp för Matilda. Till sist somnade han dock. Mot den mamman kommer han aldrig vinna sådana strider - lika bra att lära sig det direkt!

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign