Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

21 April
2019-04-29 (16:56)

De flesta städer är som mysigast om morgonen, särskilt i varma länder där en stor del av lokalbefolkningens mer aktiva liv levs under morgontimmarna. Därmed är det också en rätt stor underhållning att exempelvis cykla till bageriet för att köpa frukostbaguette. Föräldrarna skjutsar barnen till skola eller dagis på sina mopeder, affärsinnehavarna ställer fram sina varor och många tar en kaffe på väg till jobbet. Nu, efter åtskilliga veckor här, har man också fullt ut lärt sig trafikens puls och vet hur man ska cykla någorlunda säkert.

När jag återvände hem med baguetten väckte jag resten av huset för att Martina och Nina skulle hinna med en avslutande frukost samt de allra sista packningsbestyren innan Tien (chaffisen med skärmmössan och u-svängen) anlände 10:45 för att skjutsa tjejerna till Da Nangs flygplats. Det kändes lite märkligt att vinka av dem efter att ha haft två inneboende i två veckor och det var nästan så att jag och Matilda tittade konfunderat på varandra och undrade vad vi skulle ta oss för framöver?

Svaret på frågan blev att vi körde en ”hemmafisardag” där vi tog det riktigt lugnt. Matilda städade och tvättade och jag försökte spendera så mycket tid som möjligt med Sixten eftersom jag snart skulle åka bort ett antal nätter på egna äventyr. Det var faktiskt riktigt skönt att ta det lugnt helt för oss själva och samtidigt lösa en del praktiska saker. Vi lyckades exempelvis få över Mr. Nguyen för att fixa spolningen i toaletten som hade börjat strejka om man inte väntade uppåt en halvtimme mellan försöken. Det löste han snabbt!

Nu när Game of Thrones är igång igen med den allra sista säsongen har vi börjat kolla bakåt några avsnitt för att fräscha upp minnena inför den nya säsongen. Den här dagen bjöd verkligen upp till ett perfekt sådant tillfälle när Sixten tog sin eftermiddagslur. I övrigt har vi verkligen inte sett någonting på TV eller stream här utöver några MFF-matcher. Rätt skönt om än lite märkligt.

Efter mörkrets inbrott strax efter kl 18 tog vi en taxi in till city för att fixa några småärenden. Jag behövde bland annat en tunn långärmad tröja till min djungeltrekk och prutade efter bästa förmåga på en ljusblå Nike-tröja. Med det ärendet avslutat gick vi ner till floden för att testa hur Cao Lau smakar i de enkla matvagnarna med utsikt över stora delar av Hoi Ans lanternspektakel. Utöver Cao Lau kompletterade vi också med vårrullar samt en laddning enormt goda marinerade nötspett. De andra Cao Lau vi ätit har varit godare men de otroliga nötspetten kompenserade för detta och mer därtill. Så smaskens!

Klockan var ännu inte så mycket och vi passade på att strosa runt en stund i vår stad. Matilda tyckte sig fortfarande ha lite plats kvar i magen och beställde en bananpannkaka i ett litet stånd innan vi traskade upp till Tap House för att slutligt avtala om en transport som inleder en av utflykterna med mina föräldrar. En handskriven lapp med exakta detaljer (likt upphämtningsadress, mitt telefonnummer och namn på tänkt lunchrestaurang) överlämnades. Trots att allt bekräftades av bartendern kände jag mig inte helt säker och beslöt mig för att konfirmera ytterligare någon gång framöver innan det var dags. Med detta kände vi oss nöjda för kvällen och åkte hemåt.<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign