Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

22 April
2019-04-30 (16:23)

Matilda må protestera men viss list besitter jag faktiskt och därför hade jag köpt en extra baguette när jag besökte bageriet förra morgonen och frukosten för dagen var därmed ordnad. Skär man upp baguetten och steker bitarna i olja blir de nämligen väldigt smaskiga med jordnötssmör eller marmelad även om brödet inte är dagsfärskt. Detta var sista dagen innan jag skulle iväg på äventyr utan resten av familjen och dagens enda plan var att ta det lugnt och ha det mysigt tillsammans.

Lugnt och mysigt har man givetvis på stranden och därför tog vi en Grab-taxi dit redan på förmiddagen. Det var varmare än vanligt och det märktes inte minst på Sixten som somnade redan i taxin till Phuong och hans solstolar. För att säkerställa att Sixten blev ordentligt svalkad fick han hänga med på ett rejält havsbad vilket han oftast tycker är riktigt kul, inte minst den här dagen då det plaskades friskt med händerna mot vattenytan.

Både jag och Matilda beställde in friterade räkor till lunch innan familjen gemensamt tog en vila i solstolarna. Vi somnade allihop samtidigt och sov en bra stund vilket kanske inte riktigt hör till den vanliga rutinen men har man bestämt sig för att ta det extra lugnt så har man.

För att förenkla för Matilda när jag skulle vara borta i några dagar behövde vi fylla på en del i skafferiet och kylskåpet efter strandbesöket. Vi gjorde det på enklaste möjliga vis genom att gå till ”hemma-hos-butiken” som ligger ett par hundra meter ner i gatan. Den är lite speciell på så vis att affärsinnehaverskan helst vill att man går barfota på golvet mellan de tre hyllorna som är placerade strax utanför familjens vardagsrum. Vi fyllde bland annat på med färska ägg som finns i lösvikt i en korg, vatten och plastförpackade bröd som påminner om korvbröd.

Kvällsmaten intogs hemma. Det blev en favorit i repris med cocktailkorvar i tomatsås med lök och vitlök samt pasta. Därefter satte jag igång med packning och planering inför morgondagen. Eftersom jag skulle möta min kompis Fredrik på Da Nangs flygplats ringde jag Tien som ännu en gång skulle få leverera en av sina långsamma körningar i skärmmössan. Han blev mycket glad och stolt över uppdraget!

Det är inte helt enkelt att veta vad man ska ta med till en kombinerad djungel- och grottvandring när man ska resa lätt och få plats med allt i en ryggsäck. Jag stämde av packningslistan vi fått vid bokningen och kunde konstatera att jag faktiskt hade allt som rekommenderades förutom långa strumpor som jag verkligen hoppades behövdes för att undvika skoskav och inte för att slippa blodiglar. Det skulle bli otroligt kul att komma ut på vägarna igen men samtidigt hade jag viss ångest över att lämna resten av familjen hemma. Nu var det riktigt länge sedan vi varit ifrån varandra mer än i några timmar.

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign