Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

09 Maj
2019-05-25 (12:10)

Vår lille Sixten blev nio månader denna dag. Den tappra killen som tåligt hängt med på långa biltransporter, flygresor och en kryssning de senaste knappa två veckorna hade plötsligt avverkat tre fjärdedelar av sitt första levnadsår och jag antar att tiden knappast kommer gå långsammare framöver. De sista månaderna när både jag och Matilda haft den fantastiska förmånen att spendera nästan varje vaken timme med honom kommer för alltid finnas där som ett speciellt och värdefullt minne och det är vår absoluta tro och förhoppning att all denna kvalitetstid med båda föräldrarna som ett tryggt sällskap också kommer göra Sixten väldigt gott på sikt även om han naturligtvis inte kommer minnas någonting.

De sista två veckorna hade han dessutom fått tillbringa tillsammans med sin farmor och farfar. Nu hade de sin sista heldag i Vietnam före återresan till Sverige och vi ville gärna passa på och visa dem några favoritställen som vi inte hunnit med tidigare under dagarna i Hoi An. Den givna startplatsen var hos kaffetanten över gatan så att de inte skulle behöva åka hem utan att ha fått i sig starkt och bittert vietnamesiskt iskaffe. Jag skulle erfaret demonstrera hur allting funkar hos tanten men råkade dessvärre ut för dubbla fiaskon. Först välte jag ut en kopp kaffe och sedan försökte jag beställa in is med hjälp av Google Translate utan framgång. Det visade sig då att vi redan hade en hel termos full med is på bordet vilket var ganska pinsamt. Hur skulle jag kunna veta att kaffekvinnan gjort förändringar i sina rutiner och inte ställde fram is i glas som vanligt?

Det andra stället som skulle bockas av på listan var en frukost på Cosy Corner Café precis innan man kommer fram till stranden. Även om serveringen är lite långsam där är det ett mysigt ställe som återkommit i dagboken vid många tillfällen och ägarna har också hjälpt oss med ett par transporter. Mamma valde en tallrik med avokadotoast och vi andra åt en ”Big Breakfast” som innehåller en toast med stekt ägg, korv, potatis, bacon och grillad tomat.

Nere hos Phuong på stranden var det mesta sig likt. Tyvärr gick vågorna så högt att vi inte kunde bada med Sixten men Matilda och jag kunde åtminstone ta oss något så exklusivt som ett eget gemensamt dopp under tiden Sixten var hos farmor. Givetvis passade han då på att bajsa. Efter ett snabbt blöjbyte hölls lunchen väldigt enkel eftersom vi tagit en rejäl och sen frukost. Vi tog in två tallrikar med friterade räkor och dippsåser och delade på.

Med strandbesöket avklarat var det dags för mina föräldrar att packa och organisera så att de skulle vara redo för avfärd tidigt nästa morgon. Vi skickade med dem en jacka Matilda sytt upp här samt mina långbyxor som jag använt på grottvandringen men nu knappast skulle ha någon mer glädje av. På så vis skulle vi få lite extra plats i våra väskor på vägen hem. När de var färdiga med packningsbestyren tog vi en Grab in till city.

Efter att ha inhandlat schampo, deo och tandkräm i en närbutik strosade vi runt och insöp atmosfären bland de gulmålade gamla handelshusen och nere längs floden utan något tydligt mål. Det föll sig lämpligt att käka middag på Kieu Garden där vi tidigare tagit en drink och servitrisen som fallit pladask för Sixten för en knapp vecka sedan blev givetvis lyrisk över att få återse sin västerländska favoritbebis igen så vi såg inte särskilt mycket av honom under detta restaurangbesök då han mest befann sig i hennes famn. Min föräldrar valde nudlar med räkor, Matilda åt en kycklingfilé fylld med vitlök och örter och jag beställde en irländsk köttgryta med en sås baserad på Guinness!

Eftersom mina föräldrar skulle resa tidigt nästa morgon började vi avrunda kvällen efter maten. På väg bort mot taxibilarna bestämde sig Sixtens farmor för att köpa en niomånaders present åt lillgrabben i form av en batteridriven blinkande gris som spelade ”musik” och kunde vallas runt i ett snöre. Den valde vi att inte stimma upp honom med just denna kväll utan istället var det dags för Sixten att ta farväl av farmor och farfar efter en kort taxitur tillbaka. De hade fixat en egen transport till flygplatsen ungefär samtidigt som soluppgången nästa morgon och därför var det bättre att säga hej då nu efter två härliga veckor med många upplevelser och äventyr. Det kändes verkligen konstigt och tomt att besöksperioden i Hoi An därmed var över och att vi under våra sista knappa tre veckor här skulle få klara oss helt på egen hand

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign