Resor

- Vietnam 2019

- Södra Afrika 2018

- Arabien 2017

- Västafrika 2016

- OS i Rio 2016

- Sri Lanka/Maldiverna 2016

- Borneo 2015

- Jorden runt 2013/2014

- Fotbolls EM i Ukraina 2012

- Nya Zeeland 2011

- OS i Vancouver 2010

- Rwanda/Uganda 2009

- OS i Peking 2008

- Sydafrika (Kapstaden) 2007

- Kambodja/Laos 2007

- Fotbolls VM i Tyskland 2006

- OS i Aten 2004

- Fotbolls VM i Korea/Japan 2002

- OS i Sydney 2000

11 Maj
2019-05-31 (09:32)

Sixtens lilla förkylning störde nog föräldrarna nästan ännu mer än grabben med de rinnande näsborrarna. Ljuden ifrån honom när han försökte få in luft väckte oss redan vid sex på morgonen men vi låg ändå kvar länge i sängen innan vi gick upp och käkade frulle. Efter maten hade Sixten redan hunnit bli sömnig igen och fick gå och lägga sig under tiden som mamman gav sig iväg på en powerwalk. När Matilda kom tillbaka kunde hon stolt rapportera att hon för första gången efter förlossningen provat på att ta löpsteg i flera enminuterspass längs vägen utan att få några direkta känningar.

Planen för dagen var att åka in till stan och gå på museum med några av de inträdesbiljetter vi hade kvar i häftena som köpts tillsammans med mina föräldrar. Det räckte dock med att kånka ut vagnen till vår taxi-Grab för att känna att det var alldeles för mycket risk i detta projekt. Om det inte skulle vara väldigt bra AC på det museum som valdes skulle vi gå under av värmeslag!

Planen ritades om och vi valde istället att inleda med en lunch. I värmen kände man inte för något stort och därför tog vi sikte på populära baguette-stället Banh Mi Phuong som vi provat tidigare. Detta hål i väggen, som alltid ståtar med en kö som ringlar sig ut på gatan, har inte mycket till sittplatser och vi tog därför med oss varsin bbq-baguette samt en med nötkött och ägg att dela på. Efter att ha letat en stund i den helt olidliga hettan hittade vi till sist en bänk i skuggan nära floden där baguetterna kunde förtäras.

Under tiden vi satt och åt i skuggan såg vi turister stå och fotografera varandra mot den gula och lätt slitna husväggen mittemot. Detta är ett mycket populärt fototema i Hoi An som vi tidigare pratat om att vi också borde testa och efter baguetterna gjorde vi slag i saken. Matilda fick posera såväl själv som med Sixten. Fastän vi stod nästan helt stilla började man snabbt bada i svett i solen och den tänkta fotosessionen blev kanske inte riktigt lika långvarig som det var tänkt.

För att söka skydd i skugga och fläkt letade vi oss istället bort till det kafé (Before and Now) där vi fikat med mina föräldrar en vecka tidigare. Personalen kände igen oss och hälsade glatt när Matilda körde en favorit i repris och beställde in en lemontart. Själv valde jag en chokladkaka med mycket smaskig chokladmousse. Med fikabesöket avklarat fick det sedan räcka med ärenden i värmen och vi tog en taxi tillbaka hem.

Under tiden som Sixten tog sin eftermiddagsvila förberedde vi våra dagar i Ho Chi Minh City (Saigon) på vägen hem till Sverige genom att boka flyg och hotell. Det kan ju villigt erkännas att det kändes mycket märkligt och lite ledsamt att börja detaljplanera en hemresa som så länge legat avlägset långt fram i tiden men nu hade vi faktiskt inte mycket mer än två veckor kvar i Hoi An!

Därefter väntade jag tills dess att det började närma sig solnedgången så att det skulle bli lite svalare innan jag cyklade iväg för att handla. När jag kom tillbaka började Matilda med matlagningen (korv och tomatsås samt pasta) under tiden som jag ringde upp Sixtens farfar så att vi kunde gratulera honom på födelsedagen. Mina föräldrar, som rest tillbaka hem två dagar tidigare (och faktiskt kom hem samma dag som de lämnade Hoi An på grund av tidsskillnaden), hade ju hunnit vara hemma ett tag nu! Resan hem rapporterades ha gått bra och de verkade mycket nöjda med sitt Vietnam-besök! Det var för övrigt omöjligt att avläsa huruvida Sixten kände igen sin farfar på telefonen efter den tid han spenderat här. Kanske går det att märka vid hemkomsten?

<- Tillbaka
Producerad av JK Webdesign